22.2.2007 10:17 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple a Cisco sa budú o značku iPhone deliť

Dvaja „kohúti na jednom právnom smetisku“ - Apple a Cisco, sa rozhodli zrejme s definitívnou platnosťou vyriešiť spor okolo používania značky iPhone vo svojich produktoch. Spor sa vyostril predovšetkým po oznámení produktu Apple iPhone, ktorého názov mal porušovať ochrannú známku firmy Cisco.

Výsledkom je zmier, keďže obe zúčastnené strany sa napokon dohodli, že budú celosvetovo súbežne (a voľne) používať značku iPhone u svojich produktov. Nebudú sa tiež ďalej súdiť, čo sa týka i novo začatých procesov. Spoločnosti sa taktiež dohodli, že budú hľadať spoločné cesty kooperácie v otázkach bezpečnosti či komunikačnom sektore na úrovni spotrebiteľskej aj podnikovej sféry, uviedli CNET News či BBC UK .

Oznámenie nič nehovorí o prípadnom finančnom vyrovnaní, prípadne finančných otázkach dohody. Hoci je predpoklad, že k nemu došlo. Cisco totiž má disponovať ochrannou známkou iPhone ešte od roku 2000, kedy odkúpil firmu Infogear. Uvedená spoločnosť si nechala iPhone registrovať ako ochrannú známku v marci 1996.

TIP: Apple iPhone predmetom súdneho sporu - iPhone: Smartphone s Mac OS X a dotykovým ovládaním realitou