19.5.2007 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk

iPhone nemešká, falošný e-mail zamával akciami

Dlhoočakávaná mobilná prvotina od Applu, smartphone menom iPhone, by mal podľa plánu prísť na americké trhy koncom júna. Potvrdili to predstavitelia spoločnosti. Zariadenie bolo schválené komisiou FCC , čo dokazuje, že návrh prístroja už musel byť ukončený. Odhaduje sa, že v Európe by sme sa iPhonu mohli dočkať najskôr o šesť mesiacov.

V reakcii na schválenie FCC si akcie Applu polepšili o vyše 2 percentá. Deň predtým naopak spadli o 4% po tom, ako server Engadget.com zverejnil údajný interný list spoločnosti, v ktorom sa písalo o oddialení iPhonu i operačného systému Leopard o niekoľko mesiacov. List sa ukázal ako falošný, neznámy útočník totiž zneužil interný systém Applu a rozoslal mylné informácie zamestnancom, od ktorých putovali do média.

Apple správu promptne dementoval a akcie sa do záveru obchodovania vrátili takmer na pôvodné hodnoty. Téme sa bližšie venuje Informationweek.com.

TIP: Apple zvažuje povolenie aplikácií tretích strán pre iPhone | iPhone: Smartphone s Mac OS X a dotykovým ovládaním realitou