12.7.2007 00:00 | MobilMania

Prelomenie Apple iPhonu postupuje, možná výroba aj v Čechách

Diskusie a množstvo informácií o telefóne iPhone neustupujú ani po troch týždňoch od jeho uvedenia.

Prelomenie iPhonu pokračuje

V súčasnosti sa najviac zameriava pozornosť na skupiny crackerov, pokúšajúcich sa prelomiť ochranu Apple, obsiahnutú v mobilnom telefóne Apple iPhone. Ich hlavným cieľom je docieliť možnosť aktivácie telefónu bez potreby AT&T SIM karty, získať prístup ku všetkým funkciám telefónu a nakoniec umožniť možnosť inštalácie softvéru tretích strán.

Crackeri sa postupne dostávajú zariadeniu na kobylku. Napríklad doposiaľ sa podarilo zariadenie spustiť bez potreby aktivácie s AT&T. Funkčné je však len surfovanie na internete prostredníctvom bezdrôtového Wi-Fi a prehrávanie multimediálneho obsahu.

Posledné informácie podľa stránky Gizmodo hovoria aj o „nabúraní sa“ do koreňového súborového systému mobilného telefónu s možnosťou zápisu. Problémy však spôsobujú spoločnosťou Apple elektronicky podpísané súbory.

iPhone sa možno bude vyrábať aj v Česku

České noviny MF Dnes začali uvažovať aj o možnej výrobe mobilného telefónu iPhone v Českej republike. Rozširovanie známeho výrobcu počítačov Apple firmy Foxconn z Pardubíc aj do Kutné Hory predpovedá rozširovanie produkcie, pričom by sa jedným z možných nových produktov mohol stať práve spomenutý komunikátor.

Foxconn by tak mohol zásobovať trh v rámci Európy, kde by mal prísť iPhone v dvoch fázach. V „západnej“ Európe by mal byť telefón dostupný do konca tohto roka, ďalšie krajiny sa dočkajú až začiatkom roka 2008.

TIP: Aktivácia iPhonu cracknutá, funguje iba WiFi a iPod