7.9.2007 10:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Majitelia drahších zariadení iPhone dostanú kompenzáciu

Nestáva sa často, aby sa firmy ospravedlňovali za znižovanie cien svojich produktov. V aktuálnom prípade Apple však nastala situácia, ktorá si podľa šéfa firmy Steva Jobsa podobný krok vyžiadala.

Všetko sa krúti okolo práve avizovaného veľkého zníženia ceny mobilného telefónu, resp. komunikátora iPhone, ktoré bolo avizované spoločne s ďalšími novinkami . Apple totiž znížil cenu 8 GB verzie iPhone o celých 200 dolárov z 599 na súčasných 399 USD (cca. 10 000 SK) a zároveň vypustil z ponuky 4 GB model.

Znížením ceny si však Apple pohneval mnohých prvých majiteľov iPhonov, ktorí si zariadenie už kúpili za pôvodnú cenu. Pritom od uvedenia dlhodobo propagovaného iPhone ubehli len asi 2 mesiace. 

Na situáciu sa rozhodol zareagovať Steve Jobs, ktorý publikoval otvorený list svojim zákazníkom. V ňom okrem iného uvádza, že zákazníci ktorí si kúpili iPhone ešte pred zlacnením, dostanú akúsi formu odškodného či kompenzáciu. Bude v podobe 100 dolárového kreditu platného v Apple Retail Store alebo Apple Online Store, upozornil VNU Net .