11.9.2007 08:52 | Bleskovky MobilMania.sk

iPhone prekročil hranicu milióna kusov za 74 dní

Stránky Engadget.com včera upozornili na správu spoločnosti Apple. Správa oznamuje nový míľnik, ktorý sa podarilo dosiahnuť ohľadne iPhone.

Apple včera totiž oznámil, že sa jeho zariadenie iPhone predáva výborne a jeho aktuálna hodnota predajnosti už prekročila hranicu jedného milióna kusov. Možné pochybnosti o výške predajnosti telefónu podporované znížením jeho ceny o 200 USD tak neboli na mieste. Mobilnému telefónu sa podarilo prekonať hranicu milióna za 74 dní. Stránky Engadget.com porovnávajú úspech iPhonu s teraz už veľmi populárnym hudobným prehrávačom iPod. Tomu trvalo prekonanie miliónovej hranice predajnosti až dva roky.

Správa ukazuje, že iPhone sa na americkom trhu adaptoval veľmi rýchlo a s príchodom nižšej ceny môžeme očakávať ďalšie narastanie čísel predajnosti. Víziou Apple, ktorú predstavil i pri uvádzaní iPhonu do života, je naďalej predaj 10 miliónov telefónov do konca roku 2008. Predajnosť čoskoro podporí rozšírenie predaja o Európu. Ako sa však k tomuto zariadeniu postaví samotná Európa, je zatiaľ otázne.