21.11.2007 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Nemecký T-Mobile musí predávať iPhone aj neviazaný

Nemecký T-Mobile zatiaľ pokračuje v predaji mobilného telefónu iPhone aj napriek tomu, že jeho rival Vodafone v pondelok čiastočne uspel v súdnom spore, informuje InfoWorld.com . Sudca v Hamburgu zatiaľ rozhodol, že T-Mobile musí predávať zariadenie aj neviazané na hlasový alebo dátový paušál. Súd vydal dočasné opatrenie, ktorého prijatie Deutsche Telekom potvrdil. Ďalšie zasadanie súdu je naplánované o 2 týždne.

Vodafone sa obrátil na súd so sťažnosťou, že jeho klienti nemôžu oficiálne používať iPhone vo vlastnej sieti, ibaže by si zariadenie odblokovali nelegálne. Cieľom Vodafonu nie je zastavenie predaja iPhonu v T-Mobile, ale dosiahnutie predaja neblokovaného zariadenia.

T-Mobilu sa zatiaľ podarilo vyvrátiť tvrdenia, že predaj iPhone porušuje nemecké zákony. „V portfóliu máme exkluzívne zariadenie, ale ak sa pozriete na trh, je to normálne,“ uviedol v oficiálnom vyjadrení nemecký T-Mobile.

Nemecký T-Mobile počas prvého dňa predaja, 9. novembra, predal 15 000 kusov populárneho zariadenia. Verziu s kapacitou 8 GB predáva za 399 EUR (približne 589 USD) vrátane dane, v USA rovnaké zariadenie stojí 399 USD.