15.10.2009 20:51 | Bleskovky MobilMania.sk

T-Mobile bude blokovať nevhodné stránky, už spustil ich nahlasovanie

T-Mobile predstavil nové možnosti, ako zakázať prístup k nevhodným plateným službám pre dospelých. Služba je určená najmä pre rodičov.

Pre zablokovanie prístupu ku komerčným službám pre dospelých od T-Mobilu treba poslať bezplatnú SMS správu s textom na číslo 321 zo SIM karty, na ktorej majú byť služby zablokované. Prístup je zablokovaný okamžite. Ak chce zákazník zneprístupniť aj služby pre dospelých poskytované zmluvnými partnermi operátora, tvar SMS správy je . Prístup bude zablokovaný do troch pracovných dní. Zablokovať prístup k službám pre dospelých je možné aj cez wapovú stránku wap.t-zones.sk v zóne Erotika.

Magentový operátor sľubuje aj ďalšie praktické nástroje pre rodičov. „Vďaka nim budú môcť sledovať prevádzku svojich detí či zablokovať im prístup k nevhodným internetovým stránkam (erotika, drogy, zbrane a podobne),“ píše tlačová správa spoločnosti .

Operátor bude totiž čoskoro blokovať stránky s detskou pornografiou na základe blacklistu od organizácie Internet Watch Foundation (IWF). Už teraz môžu zákazníci nahlasovať podozrivé weby cez špeciálnu stránku T-Mobilu . Tie budú postúpené na prešetrenie práve IWF. „K samotnému blokovaniu stránok s nezákonným obsahom na základe blacklistu IWF pristúpi T-Mobile v najbližšom období. Následne budú zverejnené aj bližšie informácie,“ tvrdí operátor.

Blokovanie stránok ešte v auguste ohlasoval aj Orange , ostatní slovenskí operátori sa vyjadrovali skôr s odstupom.

Britská štátna organizácia IWF si urobila negatívnu reklamu prípadom z konca minulého roka, kedy zablokovala prístup zákazníkom šiestich britských operátorov k Wikipedii. Dôvodom bol obal albumu britskej skupiny Scorpions, na ktorom sa nachádza veľmi mladé nahé dievča.

TIP: Blokovanie nelegálnych stránok: Príde aj k nám