10.11.2009 12:07 | Bleskovky MobilMania.sk

O2: Mojim trom za 6 eur, pri odporučení zákazníkov na 9 mesiacov zadarmo (doplnené aj o skrytý limit)

Pôvodný článok 6.11. o 15:42: O2 ponúkne od 10. novembra novú dlhodobú ponuku pre všetkých zákazníkov s programom O2 Fér. Pôjde o program Mojim trom za 6 eur (180,76 Sk), v rámci ktorého si môžu zákazníci zvoliť tri čísla vo vlastnej sieti. Na tie budú následne volať zadarmo. Minúty sa neodpočítajú ani z Extra balíčkov. Informácie potvrdil pre MobilMania.sk hovorca operátora, René Parák.

Cena za neobmedzené volanie na jedno číslo tak vychádza na dve eurá (60,25 Sk) mesačne. Ešte nie je známe, či bude operátor uplatňovať FUP alebo iné obmedzenie. Vybrané čísla bude možné raz za mesiac meniť bezplatne. Každá ďalšia zmena stojí jedno euro (30,13 Sk). Pri aktivácii služby uprostred mesiaca zaplatí zákazník alikvotnú časť sumy. Služba sa bude na konci mesiaca automaticky obnovovať.

Momentálne ponúka O2 inú formu flatu vo vlastnej sieti. Zákazníci môžu volať zadarmo, no až po prevolaní troch minút. Hovor ich tak vyjde na 39 centov (11,75 Sk) pri akejkoľvek dĺžke. Ponuka sa navyše nedá využiť pri súčasnej aktivácii Extra balíčkov, lebo minúty sa odpočítavajú z nich. Služba Mojim trom tak môže aspoň čiastočne uspokojiť zákazníkov, ktorým v našej veľkej čitateľskej ankete prekážala absencia úplného flatu vo vlastnej sieti.

Doplnené dnes o 12:10: O2 dnes službu potvrdil v tlačovej správe . Aktivácia služby prebieha zaslaním SMS správy v tvare „M3 A cislo1 cislo2 cislo3“ na číslo 99222, cez linku 949 alebo na predajných miestach.

Operátor promuje službu akciou Odporučte a získajte. Ak zákazník s O2 Fér odporučí svojmu známemu najmladšieho operátora a ten si program aktivuje, získajú obaja službu Mojim trom na tri mesiace zadarmo. Odporučiť je možné maximálne troch zákazníkov. Celkovo by tak zákazník, ktorý ich odporučí, získal službu na deväť mesiacov bezplatne.

Mojim trom na tri mesiace zadarmo sa aktivuje, ak zašlete SMS správu v tvare „existujuci zakaznik 09NN NNN NNN“, kde uvediete číslo vášho známeho. Ten zasa musí zaslať SMS v tvare  „novy zakaznik 09NN NNN NNN“ s vašim číslom. Obe správy sa posielajú na číslo 99222 do tridsiatich dní od registrácie nového zákazníka.

Doplnené dnes o 14:52 : O2 v cenníku k ponuke Odporuč a získaj píše, že v prípade zneužitia služby môže Mojim trom zadarmo zákazníkom deaktivovať a spätne naúčtovať. Za zneužitie sa pritom považuje využívanie len bezplatnej služby Mojim trom bez použitia inej platenej služby (volania, SMS, dáta) za 30 dní, resp. počas fakturačného obdobia.

Podľa hovorcu O2, Reného Paráka, sa v prípade takéhoto správania zákazníka spätne naúčtuje len služba Mojim trom za štandardný poplatok 6 eur (180,76 Sk), nie jednotlivé hovory. Z podmienok tiež nie je príliš jasné, či sa služba deaktivuje aj existujúcemu zákazníkovi alebo len tomu, ktorý si aktivoval O2 Fér na základe odporúčania. „Každého zákazníka posudzujeme individuálne,“ tvrdí Parák.

Zákazník nemá okrem tejto podmienky žiadne iné obmedzenia ani v podobe FUP, potvrdil operátor. Službu Mojim trom si môžu aktivovať len fyzické osoby - nepodnikatelia.

TIP: Tlačová správa O2