16.4.2010 12:33 | Bleskovky MobilMania.sk

Sony Ericsson ukončil prvý štvrťrok so ziskom

Švédsko-japonský výrobca mobilných telefónov Sony Ericsson zaznamenal v prvom štvrťroku zisk pred zdanením 18 mil. eur, hoci jeho tržby v sledovanom období klesli o 19 %. V rovnakom období minulého roka spoločnosť vykázala stratu 370 mil. eur. Sony Ericsson zároveň v piatok potvrdila svoju opatrnú prognózu a vyhlásila, že v tomto roku očakáva iba malý rast predaja. Analytici v prieskume agentúry Reuters očakávali, že spoločnosť ukončí prvý štvrťrok so stratou 157 mil. eur.

Hrubá marža spoločnosti predstavovala v sledovanom období 31 %, čo bolo výrazne nad očakávaniami. Na výsledkoch spoločnosti, ktorá predchádzajúcich sedem štvrťrokov ukončila v strate, sa kladne prejavil rast predaja v segmente smartphone, ako aj nižšie náklady na reštrukturalizáciu, ktoré si v prvom štvrťroku vyžiadali 3 mil. eur v porovnaní s odhadmi na úrovni 51 mil. eur.

(C) 2010, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.