9.9.2010 10:20 | MobilMania

Všetko o novej ponuke O2: Ceny volaní, limity a doplnky

Potvrdené a doplnené Neobmedzené volania od O2 budú výhodnejšie, než sa zdalo. Minúty platia aj do ČR, stoja 8 až 12 centov. Minimálna platba je mierna, obmedzenia takmer žiadne.

Telefónica O2 potvrdila informácie MobilMania.sk o paušáloch O2 Moja firma, ktoré sme priniesli v stredu ráno. Všetky informácie tak považujte za oficiálne. Správu sme doplnili o informácie z tlačovej konferencie.

fotogaléria

O2 od dnešného dňa ponúkne telefonovanie do všetkých slovenských sietí bez limitu za vopred stanovený maximálny poplatok. Ide o ponuku pre biznis zákazníkov pod názvom O2 Moja Firma. Dostupná je od jednej SIM karty, netreba mať žiaden minimálny počet. Základnou cenou za minútu je 12 centov, od stej minúty ide o 10 centov. Po 299. minúte klesne cena len na osem centov. Doplnené, dnes o 10:25: Cena hovorného platí na všetky minúty podľa počtu prevolaných minút v mesiaci. Pri pretelefonovaní 100 minút tak napríklad platí cena 10 centov na celý objem minút.

Ide o ceny pre jednotlivé SIM karty vybraného zákazníka, počty minút z nich sa nesčítavajú. Platia aj pre volania do českých sietí. Doplnené: Cena za SMS je šesť centov.

Stropom pre zákazníka je 55 eur mesačne s DPH na každú zo SIM kariet. Ak prevolá viac, neplatí. Maximum platí pri volaniach v sieti O2 i pri telefonovaní cez národný roaming T-Mobilu. Nepočítajú sa do neho služby Vo firme neobmedzene a Mojim trom.

Stačí prevolať 30 eur. Celkovo

Minimálny účet 29,75 eura za mesiac platí podľa našich informácií pre všetky SIM karty, stačí ho dosiahnuť súčtom hovorného v sieťach v SR a ČR. Ak sa suma na necelých 30 eur nevyšplhá, operátor si naúčtuje pokutu v nespresnenej výške. V rámci akcie platí na prvé, necelé fakturačné obdobie cenový strop jedno euro. Fakturačné obdobie by malo kopírovať kalendárny mesiac, preto sa službu oplatí aktivovať najbližšie dni alebo prvé októbrové dni. Spresnenie: Podľa infolinky to neplatí, fakturačné obdobia sú tri - k 1., 8. a 22. dňu v mesiaci. Dočasné zvýhodnenie platí do 8. októbra.

Cena za SMS nie je známa, bude ale jednotná do sietí v SR i ČR. K dispozícii bude aj SMS a MMS balík so 100 správami, nepôjde však aktivovať viacnásobne. Mal by stáť 5 eur.

Lacný internet, zľavy za vernosť

Aktivovať bude možné aj volania na tri čísla za paušál 6 eur (služba Mojim trom), ale bez možnosti získať zľavu za odporučenie. Dostupná bude i služba Vo Firme Neobmedzene pre bezplatné vnútrofiremné volania (3,50 eura na SIM kartu) a balíček Data neobmedzene - EDGE pripojenie bez limitu dát za 6 eur.

fotogaléria

Obr.: Prezentácia produktu na tlačovej konferencii spoločnosti . Na snímke Veronika Svobodová, marketingová riaditeľka O2 pre rezidenčný segment Minimálnou viazanosťou bude pol roka, dostupná bude aj trojica iných viazností: rok, 18 mesiacov a dva roky. Výška viazanosti ovplyvní možnú zľavu na telefóny. Ako sme už informovali, telefón si bude možné vybrať z katalógu , ktorý v súčasnosti obsahuje približne stovku telefónov a jeden modem. Zákazník však zľavu na zariadenie nemusí využiť. Namiesto toho môže získať vybranú službu so zľavou. Na výber bude SMS/MMS balík, internet, Mojim trom a Vo Firme Neobmedzene. Čím dlhšia bude viazanosť, tým dlhšie sa bude čerpať zľava. Môže ísť od 1 do 99 percent mesačne. Operátor ponúkne ako poslednú z alternatív aj zľavu na celú faktúru - maximálne však osem percent mesačne. Predpokladáme, že všetky zľavy budú stúpať podľa dĺžky viazanosti počtu SIM kariet u operátora. Je možné, že sa na ich presnej výške bude predajca dohadovať so zákazníkom.

Doplnené o 10:52: Presné výšky zliav závisia od viazanosti, ale aj výberu kombinácie zliav na služby resp. výberu len jedného typu zľavy a aj minimálnej mesačnej faktúry, ktorú sa zákazník zaviaže platiť. Presné tabuľky s výškami zliav O2 nezverejňuje. Podľa operátora biznis zákazníci premýšľajú inak - nerozhodujú sa vopred podľa tabuliek a prepočtov, ale treba za nimi prísť s ponukou alebo si vyberú priamo na predajni. K programom bude zadarmo poskytované volanie na infolinku či do odkazovej schránky (doplnené o 10:52: Zabezpečená bude dovolateľnosť priamo na pracovníkov infolinky, nie na hlasový automat) a kontrola spotreby. Číslo si zákazník bude môcť vybrať zadarmo, výnimkou sú zlaté čísla. Program je už dostupný v predajnej sieti. Neponúka sa cez webový obchod operátora. Na službu možno prejsť z O2 Fér i bývalých klasických paušálov. Doplnené o 10:52: O2 Fér je pre podnikateľov naďalej v ponuke. Operátor vydal na webe PDF cenník.

fotogaléria

Obr.: Aj produkt O2 Fér zaujal firmy, tvrdí operátor

BlueBoard.cz