15.2.2011 00:01 | Bleskovky MobilMania.sk

Windows Phone 7 bude mať multitasking, IE9 aj integrovaný Twitter (MWC 2010)

Na MWC 2011 v Barcelone predstavil svoje novinky aj Microsoft. Steve Ballmer hovoril takmer výlučne o operačnom systéme Windows Phone 7, o ktorého budúcnosti povedal viacero nových a podstatných informácií. Živý prenos z akcie priniesol Engadget .

V roku 2011 bude systém Windows Phone 7 obohatený o multitasking pre aplikácie tretích strán. Má sa tak stať už čoskoro, pravdepodobne už pri avizovanom marcovom veľkom update. Ten má okrem iného priniesť aj funkciu kopírovania a vkladania a tiež zrýchlenie aplikácií.

Microsoft do mobilného operačného systému pridá aj jadro prehliadača IE9, vrátane plnej podpory HTML 5. Dočkáme sa aj integrácie sociálnej siete Twitter cez tzv. People Hub. Pravdepodobne bude Twitter integrovaný podobne ako je to dnes s Facebookom. Oznámená bola aj podpora zdieľania Office dokumentov cez SkyDrive.

Na akcii sa objavil aj CEO Nokie Stephen Elop. S Ballmerom opäť rozprávali o tom, čo spojenie Nokie a Microsoftu prinesie. Znovu vyzdvihli globálne pôsobenie Nokie, kvalitu služieb, ktoré do spolupráce prináša a jej skúsenosti v oblasti hardvéru.