4.1.2012 10:16 | Bleskovky MobilMania.sk

Angry Birds: 6,5 milióna stiahnutí počas Vianoc

Angry Birds, dnes už legendárna hra pre mobilné telefóny, zaznamenala počas Vianoc rekordné množstvo stiahnutí - viac než 6,5 milióna. V tomto celkovom čísle sú zahrnuté stiahnutia všetkých titulov Angry Birds – originálna hra, ale aj novšie vydania Rio a Seasons.

Toto číslo je zaujímavé aj tým, že naznačuje iný vzťah. Podľa agentúry Flurry Analytics, ktorá sa zaoberá výskumom trhu v oblasti telekomunikácii, bolo počas Vianoc na svete aktivovaných 6,8 milióna zariadení s iOS a operačným systémom Android. Samozrejme, hra Angry Birds je dostupná aj pre mnoho iných platforiem, tieto dva operačné systémy ale aj tak tvoria väčšinu.

Z veľmi voľného porovnania teda možno vydedukovať, že mnoho nových majiteľov smartphonov si ako jednu z prvých aplikácií stiahlo práve Angry Birds. Lietajúce vtáky sa tak zaradili medzi najsťahovanejšie a najobľúbenejšie aplikácie vôbec. V počte stiahnutí majú takých súperov akými sú mobilný Facebook či služby od Google. Téme sa venoval napríklad server PhoneArena.com .