16.2.2012 18:51 | Bleskovky MobilMania.sk

Sony Ericsson definitívne končí. Na scénu prichádza Sony Mobile Communication

Firma Sony včera ukončila avizované prebratie švédskeho koncernu v spoločnej firme Sony Ericsson. O odkúpení 50-percentného podielu v hodnote 1,05 miliardy dolárov, ktorý patril Ericssonu, spoločnosti informovali už októbri minulého roka.

Ešte počas tohto mesiaca sa z pôvodného Sony Ericssonu stane Sony Mobile Communication. Po premenovaní korporácie bude nasledovať integrácia mobilného biznisu do portfólia spoločnosti Sony, čo firma považuje za svoj kľúčový bod stratégie. Spoločnosť o tom informovala v správe pre médiá.

Japonská spoločnosť plánuje biznis týkajúci sa mobilných telefónov silnejšie integrovať so širokým spektrom produktov spotrebnej elektroniky vybavených internetovou konektivitou. Má ísť napríklad o tablety, televízory či osobné počítače.

Výhodou má byť aj celkové šetrenie nákladov a lepšie plánovanie stratégie produktov. V rámci dohody sú tiež ošetrené otázky duševného vlastníctva, respektíve patentov.

Spoločnosť uviedla, že sa v budúcnosti v rámci mobilných telefónov chce sústreďovať už len na trh s inteligentnými mobilnými telefónmi. 

Podľa posledných výsledkov má Sony Ericsson dvojpercentný podiel na trhu s mobilnými telefónmi, pričom ich predal podľa Strategy Analytics deväť miliónov kusov. Posledné finančné výsledky firmy pritom nepriaznivo ovplyvnili aj záplavy v Thajsku a Sony Ericsson tak skončil vo výraznej strate. Spoločný podnik Sony Ericsson vznikol 1. októbra 2001, kedy spojil neziskové segmenty mobilných telefónov obidvoch spoločností.