28.2.2012 09:54 | Bleskovky MobilMania.sk

Emporia s jednoduchým smartphonom či odolným seniorským mobilom (MWC 2012)

Spoločnosť Emporia predstavila na Mobile World Congress 2012 v Barcelone novú radu smartphonov, ktoré sú orientované predovšetkým na staršiu generáciu používateľov.

Prvou novinkou je jednoduchý smartphone Emporia Connect. Smartphone vyklápacej konštrukcie je vybavený množstvom užitočných aplikácii na zdieľanie obrázkov, surfovanie na internete či interaktívnej aplikácie pripomienkovania zdravotnej starostlivosti a narodenín.

Emporia Connect je prvý telefón výrobcu, ktorý je vybavený technológiou 3G. V telefóne nájdete aj trojmegapixelový fotoaparát, 2,8-palcový TFT displej a GPS modul. Pamäť si môžete rozšíriť pomocou pamäťovej karty microSD. Novinka dorazí na trh počas tretieho kvartálu tohto roka.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Turistov, horolezcov, ale aj staršiu vekovú skupinu sa snaží osloviť Emporia Solid Plus. Novinka sa pýši certifikátmi IP67 a MIL-STD-810F. Zaujme teda zvýšenou odolnosťou voči prachu, nárazu a ponoreniu do hĺbky jedného metra.

Živé fotografie:

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Telefón disponuje GPS s asistovaným štartom. Medzi výhody novinky patria aj veľké tlačidlá, s ktorými sa dá pracovať  v rukaviciach. Telefón by mohol byť dostupný na európskych trhoch už v koncom leta tohto roku.

fotogaléria
fotogaléria

Tretím telefónom, ktorý Emporia predstavila na kongrese, je Emporia Safety Premium, ktorý je vybavený senzorom proti pádu. Telefón dokáže rozpoznať zrýchlenie pádu a následne podľa toho vyhodnotí, či spadol na zem sám, alebo spadol používateľ s telefónom u seba.

V prípade pádu s používateľom, telefón automatický vytočí tiesňové volanie. Lokalizáciu v prípade úrazu zabezpečuje vstavaný GPS modul, ktorý na tiesňovú linku automaticky odošle vašu polohu.

S týmto telefón je možné spárovať aj hodinky, ktoré obsahujú modul pre tiesňové volania. Očakávane uvoľnenie telefónu na trh je na jeseň tohto roka.