3.4.2012 15:44 | Bleskovky MobilMania.sk

Tatra Banka predstavila bezkontaktné mobilné platby. Zatiaľ len pre iPhone

Tatra Banka v spolupráci so spoločnosťou Visa Europe v utorok predstavila svoju novú službu - bezkontaktné mobilné platby. V rámci nej bude klientom, ktorí používajú iPhone od Apple ponúkať prídavné zariadenie iCarte NFC . Uvedené zariadenie na bezkontaktných platobných termináloch Visa PayWave umožní fyzickú platbu iPhonom.

Prídavné zariadenie iCarte z dielne kanadskej spoločnosti Wireless Dynamics disponuje NFC čipom, pomocou ktorého bude môcť klient zaplatiť priamo prostredníctvom iPhonu. „NFC (Near Field Communication) je našim druhým projektom v oblasti bezkontaktných platieb, preto nebolo pre nás mimoriadne komplikované pripraviť vhodnú infraštruktúru pre spustenie tohto výnimočného projektu,” hovorí Lucia Suďová, riaditeľka odboru retailových produktov Tatra Banky.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Zariadenie iCarte je spolu s iPhonom a aplikáciou MobilePay spojené s bankovým účtom klienta a v podstate funguje rovnako ako bezkontaktná platobná karta Visa. Aplikácia navyše uchováva históriu zrealizovaných platieb. V prípade záujmu si tak klient môže k jednotlivým platbám pridať aj informácie o aký druh tovaru či služby ide a kde ho kúpil. Všetky výdavky realizované cez MobilePay sa potom zobrazia v prehľadnom grafe.

Banka sa pre iPhone rozhodla aj preto, že jej mobilnú aplikáciu pre iOS využíva asi 16 tisíc používateľov. V priebehu jedného až dvoch rokov však chce prísť s univerzálnym riešením pre všetky smartfóny.

iCarte pre iPhone 4/4S a iPhone 3G/3GS sa bude dať už v máji zakúpiť za jednorazový poplatok 50 eur na ktorejkoľvek pobočke Tatra Banky. Banka tiež avizovala, že pre prvých klientov pripravuje zľavu.