24.4.2012 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk

O2: Dotácie telefónov, neobmedzený paušál za 70 €

O2 uvádza štyri nové paušály. SMS v nich sú neobmedzene zadarmo do všetkých sietí. Prichádza aj flat do všetkých sietí za 70 € a dotácie mobilov. 4x Doplnené

Telefónica včera spustila ponuku O2 Paušálov. I keď tlačovú konferenciu pripravila až na 23.4 o 10:00, všetky detaily k novinkám ale publikovala na svojom webe .

Štyri nové paušály. Aj flat

Nové paušály budú štyri. Sú bez viazanosti. O2 však ponúkne za vernosť bonus na telefón. Spoločným znakom všetkých paušálov sú neobmedzené SMS správy do všetkých sietí na Slovensku, a tiež v šiestich krajinách v Zóne 1 (Česko, Veľká Británia, Írsko, Maďarsko, Rakúsko a Poľsko).

Nový Platinový paušál za 70 € mesačne okrem toho prináša možnosť neobmedzeného telefonovania do všetkých sietí na Slovensku a do šiestich krajín v Zóne 1. Ide o tzv. flatový paušál bez FUP.

paušál                                                 Modrý Strieborný Zlatý Platinový
Mesačný poplatok 15 € 20 € 30 € 70 €
Počet voľných minút v rámci O2 Paušálu na účastnícke čísla do všetkých sietí v SR a zo SR do AT, ČR, HU, IR, PL a UK 100 150 300 neobmedzene
Cena za minútu hovoru po prevolaní minút v rámci O2 Paušálu na účastnícke čísla do všetkých sietí v SR a zo SR do AT, ČR, HU, IR, PL a UK 0,10 € / min 0,10 € / min 0,10 € / min -
Cena za SMS na účastnícke čísla do všetkých sietí v SR a zo SR do AT, ČR, HU, IR, PL a UK 0 €
Cena za MMS na účastnícke čísla do všetkých sietí v SR a zo SR do AT, ČR, HU, IR, PL a UK 0,25 €
Cena za 1 MB dát (Účtovací interval = 1 KB) 0,95 € (max. 1 €/ deň - 20 MB plnou rýchlosťou a následné obmedzenie)

Pri trojici nižších paušálov je jednotná cena volaní do všetkých sietí po pretelefonovaní balíčka minút. Zákazník za hovory zaplatí 10 centov za minútu. Jednotná je aj cena MMS správ a dát.

Pri dátach bez balíčka sa uplatňuje cenový strop 1 € na deň a výrazné spomalenie po prenesení 20 MB rovnako ako na ostatných O2 produktoch. Zákazník si môže aktivovať aj dátové balíčky, ktoré sú dostupné aj k O2 Fér a O2 Filip, a to 100 MB za 3 €, 500 MB za 6 €, 1000 MB za 8 € a 2000 MB za 11 € s obnovou balíčkov za 3 €.

Bonus na telefón každých 18 mesiacov

Vo forme zľavy z mesačného poplatku poskytne O2 zákazníkovi bonus na telefón počas 18 mesiacov.

Funguje to nasledovne: Zákazník si kúpi telefón za dotovanú cenu, platí istú sumu ako splátku za mobilný telefón (služba O2 Mobil +) a o rovnakú sumu platí menej za paušál.

O2 Paušál O2 Mobil+ Zľava z mesačného poplatku Celková zľava počas 18 mesiacov
Modrý 4 € - 4 € 72 €
Strieborný 7 € - 7 € 126 €
Zlatý 11 € - 11 € 198 €
Platinový 16 € - 16 € 288 €

Ceny telefónov si môžete pozrieť v prehľade na konci článku .

Novú službu O2 Mobil+ je možné využívať iba s programom služieb O2 Paušál. Ide o obdobu služby O2 Mobil, ktorú už operátor ponúkal v minulosti. Zákazník nie je viazaný na využívanie služieb, telefón si však kupuje na splátky.

Výhodou bonusu na telefón je to, že zákazník nemusí naraz zaplatiť za mobil plnú sumu a počas využívania paušálu počas 18 mesiacov mobil v tejto sume za neho prakticky spláca operátor. Možné je tiež predčasné vyplatenie služby O2 Mobil+ - zaplatenie zostatkovej ceny telefónu. Operátor tvrdí, že zákazníka vždy upozorní na možnosť nového telefónu, keď uplynie 18 mesiacov.

Ako možno zmeniť paušál

Výšku paušálu si môže zákazník ľubovoľne zadarmo meniť. Zmena výšky O2 Paušálu je účinná od prvého dňa nového (nasledujúceho) zúčtovacieho obdobia. O2 Paušál je možné meniť bez poplatku na akúkoľvek inú výšku nahor aj nadol.

Pri zmene paušálu na nižší bude zákazník platiť o toľko viac,  koľko je rozdiel medzi mesačnou sumou za mobil (služba O2 Mobil) pri jednotlivých variantoch paušálu. Inými slovami, ak je dotácia pre Strieborný paušál 7 eur a zákazník prejde na Modrý s dotáciou 4 eurá, rozdiel v sumách 3 eurá bude mesačne doplácať k Modrému paušálu. Vyjde ho tak na 18 eur. Naopak vyššie paušály budú lacnejšie, keď na ne zákazník prejde z nižších, kde dostal nižšiu dotáciu na telefón.

Zmena paušálu sa realizuje cez SMS na číslo 99222. Podľa požadovaného paušálu treba poslať v texte správy text PAUSAL MODRY, PAUSAL STRIEBORNY, PAUSAL ZLATY alebo PAUSAL PLATINOVY. Konfiguračná správa je bezplatná.

Doplnkové služby

O2 tiež umožňuje k O2 Paušálom aktiváciu doplnkových služieb Mojim trom a Odporučte a získajte. Služba Mojim trom za 6 € mesačne poskytuje neobmedzené volania na tri účastnícke čísla v sieti O2 Slovensko. Jednorazová zmena čísel, na ktoré zákazník volá zadarmo, je počas každých 30 dní bezplatná. Ďalšia zmena počas 30 dní stojí 1 euro.

So službou Odporučte a získajte zákazník získa bezplatne vzájomné volania na tri mesiace pre existujúceho a pre nového zákazníka, ktorého existujúci zákazník odporučil. Existujúci zákazník môže odporučiť maximálne 3 nových zákazníkov.

Operátor za prechod s číslom od iného operátora neponúka zatiaľ žiaden bonus.

Prehľad dátových balíčkov

K službe možno aktivovať rovnaké dátové balíky, ako k O2 Fér, O2 Filip či O2 Moja firma. Ich aktuálne parametre a ceny sú nasledovné:

Objem dát s plnou rýchlosťou Mesačný poplatok Obnova internetového balíčka Maximálna prenosová rýchlosť sťahovania / odosielania dát Maximálna prenosová rýchlosť po prekročení objemu dát s plnou rýchlosťou
Internet do mobilu Mini 100 MB 3 € 3 € 14,4 / 2 Mbit/s* 16 kbit/s
Internet do mobilu 500 MB 6 € 3 € 14,4 / 2 Mbit/s* 16 kbit/s
Internet do mobilu Extra 1000 MB 8 € 3 € 14,4 / 2 Mbit/s* 16 kbit/s
Internet do notebooku 2000 MB 11 € 3 € 14,4 / 2 Mbit/s** 16 kbit/s

* Maximálna prenosová rýchlosť aplikácií na prenos dát ako FTP a Rapidshare môže byť zásadne znížená. Prenos dát P2P môže byť obmedzený** Prenos dát P2P môže byť obmedzený

Prehľad dotovaných telefónov