25.4.2012 16:04 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple zvoláva vývojárov, špekuluje sa aj o predstavení nového iPhonu

Prestížny event organizovaný spoločnosťou Apple určený pre vývojárov sa začne v kalifornskom San Fraciscu 11. júna a potrvá päť dní. Na konferencií sa okrem iného očakáva aj predstavenie nasledovníka populárneho smartfónu iPhone 4S .

O júnovom predstavení nového iPhonu sa špekuluje už dlhší čas. Z neoverených informácií má priniesť rozmernejší displej, štíhlejšie telo či nový dizajn. Uniknutým a neovereným informáciám sme sa už venovali v samostatnom článku .

Stále však nie je jasné, či Apple nedodrží približné ročný cyklus a nový iPhone predstaví až na jeseň, teda približne rok po uvedení iPhonu 4S. Na druhej strane na konferencii WWDC boli v uplynulých rokoch predstavené modely iPhone 3GS či iPhone 4.

Svoj kľúčový model zakrátko predstaví aj Samsung. Uvedenie top modelu Galaxy S III je naplánované na 3. mája.

Primárne je však konferencia určená pre vývojárov, ktorí sa počas trvania zoznámia s ďalším smerovaním mobilnej platformy iOS či desktopového systému OS X Mountain Lion.

Počas konferencie odznie viac ako sto technicky zameraných prednášok popredných inžinierov spoločnosti z Cupertina. V závere konferencie sa budú udeľovať ceny Apple Design Awards pre najlepšie aplikácie uplynulého roka.