26.4.2012 00:00 | MobilMania

Tip pre iOS: Osobný sociálny magazín Flipboard

Aplikácia Flipboard dokáže zobrazovať informácie zo sociálnych sietí či z rôznych zdrojov na jednom mieste. Prehľadne a interaktívne. video

Niekedy sa stane, že vás aplikácia tak osloví, že sa jej už nechcete zbaviť. Presne toto som zažil, keď som si do iPhone prvý krát nainštaloval Flipboard . Odvtedy si novinky zo sociálnych sietí, Instagramu, RSS zdrojov či rôznych blogov prezerám na jednom mieste úžasnou interaktívnou formou, na ktorú nedám dopustiť.

Grafika, ktorá osloví

fotogaléria
fotogaléria

Prvou vecou, ktorú musíme vyzdvihnúť je grafická stránka aplikácie. O tom, že nejde len o tuctovú aplikáciu s pár funkciami navyše sa presvedčíte hneď po jej spustení, kedy na vás vybehne obrazovka, na ktorej sa môžete prihlásiť, prípadne si vytvoriť nový účet.

Baviť vás určite bude aj prehrabávanie sa kopou informácií, ktoré sa vám budú vo Flipboard deň čo deň objavovať. Je to hlavne preto, že aplikácia zobrazuje informácie v dlaždiciach, ktoré sa zobrazujú hneď na úvodnej stránke. Dlaždicu vypĺňa obrázok (ak je k dispozícií) a v rohu sa zobrazuje názov zdroja.

Presúvanie medzi jednotlivými dlaždicami ale aj samotným obsahom je následné spestrené o zaujímavý efekt, kedy sa stránka v strede zalomí a roluje zo spodku na vrch a naopak. Dlaždice je po podržaní prstu nad jednou z nich možné ľubovoľné presúvať na rôzne pozície alebo ich odstrániť. Ukážku prostredia Flipboard na iPhone si môžete pozrieť na videu.

Sledujte, čo vás zaujíma

Aplikácia vám ponúka sledovanie noviniek niekoľkých základných oblastí, ktoré vás môžu zaujímať. Ide napríklad o témy z oblasti technológií, dizajnu, hudby či športu. Tie sú prispôsobené hlavne pre používateľov z Austrálie, Kanady, Číny, Francúzka, Hongkongu, Taiwanu, Veľkej Británie a Spojených štátov. To však ani zďaleka nie je všetko.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Do aplikácie si môžete samozrejme pridať aj vlastné zdroje. Môže ísť o správy zozbierané z Twitter účtov, Facebooku , Tumblr či zo služby Flickr . Ak napríklad chcete sledovať portál Mobilmania.sk, môžete si vybrať, či budete informácie dostávať z nášho oficiálneho Twitter účtu , z fanstránky na Facebooku či z RSS čítačky.

fotogaléria

QR kód aplikácie

V závislosti od toho, s akými účtami si Flipboard spojíte, môžete dostávať informácie aj zo služieb ako Instagram či LinkedIn . Napríklad v prípade Instagramu sa budú fotografie z vašeho streamu zobrazovať v jednej z dlaždíc.

Priamo v jej prostredí aplikácia umožňuje aj interakciu s príspevkami. V závislosti na tom, z akých sietí sa obsah zobrazuje, môžete jednotlivé príspevky komentovať, likeovať, retweetovať alebo odoslať mailom či ich ďalej zdieľať na sociálne siete.

Potešiť môže aj funkcia Read Later, kedy si môžete vybraný článok odoslať do služieb Instapaper či Read It Later a prečítať si ho neskôr.

Názov Operačný systém Stiahnutie Cena
Flipboard iOS (iPad, iPhone) App Store (8,7 MB) Zadarmo