7.5.2012 15:03 | Bleskovky MobilMania.sk

Telekom stále ponúka internet na rok zadarmo. Cez trik

Internet s 500 MB mesačne zadarmo alebo s 2 000 MB za cenu pod dve eurá, ktorý operátor Telekom poskytuje len za cenu aktivačného poplatku , sa naďalej dá objednať. MobilManii to potvrdili operátori na infolinke.

Trik, ako internet získať, spočíva v aktivácii Študentského paušálu. Nie je len pre študentov a ani len do 27 rokov, ako uvádza cenník. Na infolinke ho aktivujú každému klientovi. Paušál obsahuje internet na rok zadarmo resp. za 1,99 eura mesačne v prípade objemu dát 2 000 MB (s následným spomalením na 0,0625 Mbit/s). K internetu nie je žiadna viazanosť, možno ho tak zrušiť.

Objednávka sa uskutočňuje cez infolinku 0800 123 456 - na predajni starší zákazníci nepochodia. Pri volaní z inej siete je správnou voľbou postupnosť čísel 2 a 3. Objednávať si musí priamo majiteľ SIM karty. Ak volá iný človek, môže nadiktovať všetky údaje aj s telefónnym číslom na budúceho majiteľa. Tomu operátor následne zavolá a všetky údaje si overí. Finálna verifikácia je na kuriérovi, ktorý SIM kartu doručí. Za aktiváciu zákazník zaplatí 10,01 eura. Poplatku sa môžu zákazníci do 27 rokov vyhnúť cez e-shop. Pri migrácii z inej SIM karty na predajni sa platia približne 4 eurá.

Kedy veková výnimka skončí, operátori na infolinke nevedia. Popri tejto možnosti ešte možno mať od Telekomu internet zadarmo aj cez kartu Easy, no cesta k nemu je komplikovanejšia. Detaily k obom trikom sme priniesli v tomto článku .