17.5.2012 16:19 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový iPhone zrejme bude mať štvorpalcový displej

Nový iPhone z dielne kalifornskej firmy Apple bude mať podľa viacerých zdrojov väčší displej s uhlopriečkou štyri palce, píšu Wall Street Journal a agentúra Reuters .

Správy z prostredia dodávateľov v Južnej Kórei a Japonsku naznačujú, že Apple si už začal nové displeje pre ďalšiu generáciu iPhonov objednávať. Podľa Reuters majú displeje dodávať tri spoločnosti - LG, Sharp a Japan Display.

Veľkosť displeja v iPhonoch sa od jeho prvého predstavenia v roku 2007 nemenila. Steve Jobs totiž považoval uhlopriečku s veľkosťou 3,5 palca za ideálnu a nechcel ju meniť aj kvôli tomu, že by sa vývojári aplikácií museli prispôsobovať viacerým veľkostiam displejov.

Práve 4-palcový displej mal byť dôvodom, prečo Jobs údajne zamietol návrh iPhonu 5 a Apple napokon predstavil len vylepšený iPhone 4S. Keďže však Jobs minulý rok zomrel, stratégia Apple sa mohla i zmeniť.

Reuters tiež uvádza, že produkcia nového iPhonu by sa mala začať v auguste. Jeho predstavenie by tak mohlo prebehnúť opäť niekedy v októbri, rok po uvedení iPhonu 4S.