23.5.2012 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový iPhone: 4-palcový displej je stále pravdepodobnejší

Existenciu väčšieho displeja osadeného do nového iPhonu naznačujú po Wall Street Journal a agentúra Reuters ďalšie zdroje.

Portál 9to5Mac v utorok informoval, že Apple podľa jeho zdrojov testuje viaceré verzie nových iPhonov, ktoré majú nový a zároveň väčší displej. 9to5Mac má informácie o ich dvoch verziách, ktoré sú označené ako iPhone 5.1 a iPhone 5.2.

Obe verzie sú vybavené 3,95-palcovým displejom, ktorý by mal mať rozlíšenie 640 x 1 136 pixlov. Ako sme už skôr informovali, displej by sa mal natiahnuť len na výšku a jeho šírka 1,94 palca by mala byť zachovaná. Uvedeným krokom sa Apple priblíži k pomeru strán 16:9. Čo by znamenalo, že napríklad pri prehrávaní filmov s týmto pomerom strán sa nad a pod videom nebudú zobrazovať čierne pruhy.

Apple by mal podľa portálu navyše pripravovať aj špeciálnu verziu iOS 6, ktorá by sa mala novému displeju prispôsobiť. Namiesto súčasných štyroch radov ikoniek na výšku, by ich po novom malo byť päť, respektíve šesť, ak zarátame aj ikonky v spodnom docku. Vyšší displej by mal byť výhodou aj pre iné aplikácie, ktoré používateľovi umožnia zobraziť viac obsahu. Spomenie napríklad Mapy či internetový prehliadač Safari.

Zmena by sa nemala dotknúť tlačidla „Home” v spodnej časti iPhonu, no vymeniť by sa mal dobíjací konektor, ktorý by mal byť kompaktnejších rozmerov.