30.5.2012 12:37 | MobilMania

Sony predstavilo odolné Xperie go a acro S

Dvojica smartfónov s Androidom ponúkne výbornú výbavu v odolnom obale so zvýšenou odolnosťou voči prachu a vode.

Línia nových smartfónov spoločnosti Sony sa rozšírila o dvojicu nových modelov Xperia go a Xperia acro S, ktoré sa pýšia najmä zvýšenou odolnosťou voči prachu a vode. Zajmú však aj výbornou výbavou.

Xperia go s takmer najvyšším stupňom ochrany

fotogaléria

Sony Xperia go sa môže pochváliť 3,5-palcovým dotykovým LED LCD displejom, ktorý zobrazí 16 miliónov farieb a ponúkne rozlíšenie 320 x 480 pixelov. Displej chráni špeciálne sklo Gorilla Glass. Samozrejmosťou je Sony Mobile Bravia engine pre výborné grafické schopnosti displeja. 

Novinka ponúkne najvyšší stupeň ochrany s certifikáciou IP67 voči prachu a vode do jedného metra do 30 minút. Rozmery Xperie go sú 111 x 60 x 10 mm a jej hmotnosť sa zastavila na rovných 110 gramoch.

Za zmienku rozhodne stojí aj fotoaparát s rozlíšením päť megapixelov, ktorému nechýba automatické zaostrovanie či prisvietenie pomocou LED blesku. Foťák dokáže zaznamenať aj video v HD rozlíšení pri 30 fps.

Xperiu go poháňa dvojjadrový procesor, ktorý tiká na frekvencie 1 GHz. Sekunduje mu pamäť RAM s kapacitou 512 MB. Interná pamäť novinky je 8 GB, rozšíriť ju môžete pomocou pamäťových kariet microSD do veľkosti 32 GB. Sony Xperia go beží na staršom operačnom systéme Android 2.3 Gingerbread, výrobca však prisľúbil upgrade v podobe najnovšieho Androidu vo verzii 4.0 Ice Cream Sandwich.

fotogaléria
fotogaléria

Novinka sa nemá za čo hanbiť ani v oblasti konektivity. Pripravená je komunikovať v pásmach GMS aj 3G. Na internet sa okrem GPRS a EDGE pripojenia dokáže pripojiť aj prostredníctvom rýchlych dátových prenosov HSDPA (14,4 Mbit/s) a HSUPA (5,76 Mbit/s).

K dispozícii je aj Wi-Fi podporujúce štandardy 802.11 b/g/n s podporou DLNA a možnosťou vytvorenia Wi-Fi hotspotu. Na krátke vzdialenosti poslúži aj Bluetooth 2.1 s A2DP a EDR. K počítaču telefón pripojíte aj pomocou microUSB. Poteší funkcia USB on-the-go, teda možnosť pripojiť k telefónu napríklad USB kľúč. Vo výbave Xperie go nechýba GPS s asistovaným štartom.

Sony Xperia go bude dostupná v čiernej, bielej a žltej farbe. O dostupnosti firma Sony zatiaľ neinformovala.

Sony Xperia acro S: Výborná výbava aj odolnosť 

Druhým predstaveným smartfónom je Xperia acro S, ktorý ponúka naozaj slušnú výbavu v odolnom balení s ochranou proti prachu a striekajúcej vode. V jeho prípade ide o certifikácie IP55 a IP57. Telefón má rozmery 126 x 66 x 12 mm a hmotnosť 147 gramov.

fotogaléria

Z pohľadu výbavy zaujme displej s uhlopriečkou 4,3 palca. Kapacitný LED LCD panel ponúka HD rozlíšenie, teda 720 x 1 280 pixelov a zobrazí 16 miliónov farieb. Reality Displej s technológiou Sony Mobile Bravia sa pýši výbornou kvalitou zobrazenia.

Pod krytmi Xperia acro S sa ukrýva dvojjadrový procesor s taktom 1,5 GHz, ktorému sekunduje pamäť RAM s kapacitou 1 GB. Interná pamäť poskytne 16 GB. V prípade potreby je ešte prítomná microUSB karta s maximálnou kapacitou 32 GB. Novinka opäť nepochopiteľne využíva starší systém Android 2.3 Gingerbread, update na Ice Cram Sandwich je však v pláne.

Špičková výbava Xperia acro S zahŕňa samozrejme výbornú konektivitu v podobe rýchlych dátových prenosov HSDPA a HSUPA s maximálnou rýchlosťou sťahovania dát 14,4 Mbit/s a odosielania 5,76 Mbit/s. Prítomné je taktiež Wi-Fi s podporou DLNA a Wi-Fi hotspotu. Lokálne sa vie pripojiť aj cez Bluetooth či microUSB, ktorým sa taktiež dobíja.

Spomenúť je potrebné aj GPS s asistovaným štartom a podporu navigačného systému Glonass. Poteší aj prítomnosť microHDMI. V oblastí multimédií zaujme najmä 12 Mpx fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Fotoaparát Xperie acro S dokáže nahrávať aj FullHD video pri 30 fps s kontinuálnym autofocusom a prisvietením pomocou LED blesku. Spomína sa aj stabilizácia obrazu. Predná videokamera poteší schopnosťou zachytiť video v HD rozlíšení.

Sony Xperia acro S bude dostupná v troch farebných vyhotoveniach. V ponuke bude v čiernej, bielej a ružovej farbe. Na trh dorazí v priebehu tretieho kvartálu tohto roka.