12.6.2012 16:57 | Bleskovky MobilMania.sk

O2: Volania v rámci EÚ za domáce ceny. Výmenou za úvodný poplatok

Telefónica O2 od zajtra ponúkne volania v rámci Európskej únie za ceny ako na Slovensku. Pri každom hovore ale bude potrebné zaplatiť prepojovací poplatok vo výške 60 eurocentov.

„Obľúbená služba EU Pas, ktorú už dôverne poznajú podnikatelia využívajúci program O2 Moja Firma, je prístupná už aj pre zákazníkov programov O2 Fér a O2 Paušál. Naši zákazníci tak môžu v roamingu z krajín Európskej únie volať výhodne za slovenské ceny,“ uviedla Martina Jamrichová, hovorkyňa O2.

Služba EU Pas je bezplatná služba, bude ju ale potrebné aktivovať na zákazníckej linke operátora, na predajni alebo prostredníctvom SMS správy. Alternatívou je doterajšie, bežné účtovanie, ktoré je aktuálne na úrovni maximálnych cien eurotarify.

Po aktivácii budú môcť zákazníci volať ako na Slovensku za cenu 0,13 eura pri O2 Fér a 0,10 eura pri O2 Paušále. Za každý odchádzajúci aj prichádzajúci hovor je ale zaplatiť prepojovací poplatok vo výške 60 eurocentov.

Pri prichádzajúcich hovoroch už ale nebudú zákazníci platiť obaja volajúci. Zákazník, ktorý príjme hovor, zaplatí iba prepojovací poplatok - bez ohľadu na to, ako dlho bude hovor trvať.

Zákazníci, ktorí si EU Pas neaktivujú, budú volať naďalej za hovory v Európskej únií za 40 eurocentov za odchádzajúci hovor a 13 eurocentov za prichádzajúci hovor.

O2 okrem toho dlhodobo zvýhodňuje volania zo Slovenska do šiestich krajín (Česko, Írsko, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko a VeľkáBritánia), kde volajú zákazníci za rovnaké ceny ako na Slovensku.