20.6.2012 11:32 | MobilMania

Do exkluzívne vytvorenej hry pre O2 sa na Facebooku zapojilo 24 047 hráčov

Hráči strategickej hry „Zasadni na šéfovu stoličku“, ktorú O2 pre svojich fanúšikov pripravilo na Facebooku, získali dohromady vyše 684,4 mil. zákazníkov.

Do hry sa zapojilo celkovo 24 047 hráčov, ktorí za predaj mobilných služieb získali spolu takmer 19 mld. jednotiek virtuálnej meny, tzv. kačičiek. Hra o atraktívne ceny v podobe smartfónov skončila v stredu 13. júna, no pre veľký ohlas a stovky žiadostí O2 opätovne hru naštartovalo.

„Úlohu telekomunikačného operátora si s našou hrou vyskúšali tisícky fanúšikov. Teší nás ich ohlas, preto sme sa rozhodli hru spustiť ešte raz. Je neuveriteľné, koľko úspešných manažérov sme v hre našli,“ uviedla Martina Jamrichová, hovorkyňa O2.

Hra „Zasadni na šéfovu stoličku“ odštartovala 22. mája a počas troch týždňov tak mohli súťažiaci hrať o atraktívne ceny. Podmienkou účasti v hre bolo aktívne konto na Facebooku. Cieľom hry bolo získať čo najvyššie skóre, ktoré hra automaticky prepočítavala z počtu zákazníkov, ich spokojnosti a sumy peňazí, ktoré operátor zarobil.

Hra zaujala celkovo 24 047 hráčov, ktorí spolu presvedčili vyše 684,4 mil. zákazníkov. Za predaj služieb a z bonusových balíčkov získali takmer 19 mld. kačičiek. Z nich na rozvoj siete, pobočiek, ponúkaných služieb a do reklamných kampaní bolo investovaných takmer 10,9 mld. kačičiek. Z údajov vyplýva, že samotný marketing považovali hráči za dôležitú súčasť biznisu, keďže investície naň dosiahli vyše 4 mld. kačičiek.

Počas celej hry zarobil víťaz predajom mobilných služieb vyše 83 mil. kačičiek, z toho vyše 38 mil. minul na rozvoj a reklamu. Postavil 50 vysielačov, 100 pobočiek a najal 1200 zamestnancov. Svojimi produktami prilákal 1,9 mil. zákazníkov a ich spokojnosť bola na úrovni 86 %.

Víťaz hlavnej výhry zanechal na facebookovom profile O2 SK po skončení hry aj svoj odkaz. „Ďakujem O2 SK za výhru v hre Najlepší Šéf. Zas raz ma tento operátor nesklamal a svojim milým prístupom k zákazníkovi si u mňa zabezpečil veľké plus. Ešte raz ďakujem,” napísal Jozef Čanecký.

Všetky tlačové správy spoločnosti Telefónica Slovakia je možné nájsť na našej webstránke: www.o2.sk . Informácie sú k dispozícii aj na  www.facebook.com/O2Slovakia a http://twitter.com/#!/o2_Slovakia .

O spoločnosti Telefónica Slovakia, s.r.o.

Telefónica Slovakia vstúpila na slovenský trh mobilných operátorov rozhodnutím výberovej komisie Telekomunikačného úradu SR zo dňa 25.8.2006. Licencia zahŕňa práva na používanie frekvencií GSM 900 MHz, GSM 1800 MHz, UMTS a 28/29 GHz po dobu 20 rokov na účely poskytovania telekomunikačných služieb v Slovenskej republike. Spoločnosť spustila svoju  komerčnú prevádzku 2.2.2007. Spoločnosť postupne predstavuje ponuku pre celé spektrum zákazníckych segmentov. V rámci medzinárodnej skupiny Telefónica patrí Telefónica Slovakia k skupine Telefónica Europe.

O spoločnosti Telefónica Europe

Spoločnosť Telefónica Europe je obchodnou divíziou spoločnosti Telefónica zahŕňajúca prevádzky mobilných, pevných a DSL sietí vo Veľkej Británii, Írsku, Nemecku, Českej republike a na Slovensku. Všetci títo operátori sa prezentujú spotrebiteľom pod značkou „O2“. Spoločnosť Telefónica Europe je tiež vlastníkom 50% podielu v spoločných podnikoch Tesco Mobile vo Veľkej Británii a Írsku a Tchibo Mobilfunk v Nemecku. Spoločnosť Telefónica Europe sídli v Slough vo Veľkej Británii a má približne 54 miliónov zákazníkov služieb mobilných a pevných sietí.

O spoločnosti Telefónica S.A.

Telefónica je z hľadiska trhovej kapitalizácie jednou z najväčších telekomunikačných firiem na svete. Svoje obchodné aktivity zameriava predovšetkým na trhy pevnej a mobilnej telefónie, pričom za kľúčový nástroj pre rozvoj oboch považuje širokopásmové pripojenie.

Spoločnosť vo významnom rozsahu pôsobí v 23 krajinách a má viac ako 212 miliónov zákazníkov. Všetky akcie spoločnosti Telefónica sú kótované na burze, pričom sa o ne delí viac ako 1,5 milióna priamych akcionárov. Základný kapitál je v súčasnosti rozdelený medzi 4 921 130 397 kmeňových akcií obchodovaných na španielskej burze (Madrid, Barcelona, Bilbao a Valencia) a na burzách v Londýne, Paríži, Frankfurte, Tokiu, New Yorku, Lime, Buenos Aires a Sao Paule.