25.6.2012 22:18 | Bleskovky MobilMania.sk

Orange od júla zvýhodní aj roamingové balíky. Vieme nové ceny

Operátor Orange od prvého júla zníži okrem cien za hovory v roamingu v rámci eurotarify aj ďalšie ceny vo vybraných balíkoch. Podľa vyjadrenia Orangeu pre MobilManiu sa budú zmeny týkať balíka Ahoj Európa+, regionálnych balíkov Ahoj a Dovolenkového roamingu.

Ceny v doplnkových balíkoch, ktoré boli doteraz na úrovni eurotarify, budú aj od júla kopírovať jej nové hodnoty. V balíku Ahoj Európa+ sa cena prvej minúty prichádzajúceho hovoru zníži zo súčasných 13,2 centa na 9,6 centa. Každá ďalšia minúta bude spoplatnená oproti pôvodnej cene 9 centov sumou 7 centov.

Pri regionálnych balíkoch Ahoj Česko, Rakúsko, Maďarsko a Poľsko budú nové ceny prichádzajúcich hovorov totožné s ponukou Ahoj Európa+ (9,6 centa). Líši sa však samotná zľava – po prvej minúte prichádzajúceho hovoru totiž doteraz stála každá ďalšia minúta až 11 centov.

Dovolenkový roaming za takmer 5 eur mesačne ponúkne pri volaniach v rámci krajín Európskej únie, Švajčiarska, Lichtenštajnska, Nórska a Islandu od júla ceny novej eurotarify kombinované s hodinou prichádzajúcich hovorov v cene balíka. Benefit však platí aj pre ďalšie dovolenkové destinácie, ceny za volania sú však vyššie.

V rámci štandardných roamingových služieb bez doplnkových balíkov musia podľa nových pravidiel Európskej komisie všetci operátori od prvého júla znížiť ceny hovorov v rámci krajín EÚ na 34,8 centa za minútu odchádzajúceho hovoru a 9,6 centa za minútu prichádzajúceho hovoru. Menila sa tiež cena za odoslanú SMS správu, a to na 10,8 centa.

TIP: Od júla klesnú ceny v roamingu. Len na cenový strop