26.6.2012 19:35 | MobilMania

Orange prináša ešte výhodnejšiu komunikáciu v roamingu, prijímanie hovorov už od 7 centov za minútu

Viac ako 200% medziročný nárast dátovej a 45% hlasovej prevádzky v roamingu zaznamenal Orange v júni tohto roku.

Nárast bol spôsobený predovšetkým vďaka roamingovým ponukám, s ktorými zákazníci komunikujú v zahraničí ešte výhodnejšie. Od 1. júla 2012 okrem štandardných cien v roamingu znižuje aj ceny v roamingových balíkov a zákazníci tak budú môcť v EÚ volať už od 7 centov za minútu a prenášať dáta už od 9 centov/MB.

Od 1. júla 2012 z nariadenia EÚ Orange znižuje štandardné ceny v roamingu nasledovne:

Platí pre Odchádzajúce hovory Prichádzajúce hovory SMS MB
EÚ + Švajčiarsko, Lichtenštajnsko, Nórsko, Island 0,3480 eur/min. 0,096 eur/min. 0,108 eur 0,84 eur

Zároveň však bez zmeny mesačného poplatku upravuje ceny smerom nadol aj vo vybraných existujúcich roamingových ponukách a zákazníkom tak prináša ešte výhodnejšiu komunikáciu.

Prehľad roamingových balíkov s cenami platnými od 1.7. 2012.

Ahoj Európa +

Platí pre Prichádzajúce hovory v roamingu
Krajiny EÚ +Švajčiarsko, Lichtenštajnsko, Nórsko, Island minúta hovoru po 1. minúte hovoru
0,096 eur 0,07 eur
Mesačný poplatok 1,99 eur

Ahoj Česko, Ahoj Poľsko, Ahoj Rakúsko, Ahoj Maďarsko

Platí pre Prichádzajúce hovory v roamingu
Krajiny podľa názvu balíka minúta hovoru po 1. minúte hovoru
0,096 eur 0,07 eur
Mesačný poplatok 1 euro

Dovolenkový roaming

Platí pre Odchádzajúce hovory Prichádzajúce hovory
Krajiny EÚ +Švajčiarsko, Lichtenštajnsko, Nórsko, Island 0,3480 eur/min 0,096 eur/min
Chorvátsko 0,7801 eur/min. 0,9506 eur/min
Čierna Hora, Turecko, Tunisko, Egypt 1,088 eur/min   0,9506 eur/min
Thajsko, Dominikánska republika, JAR, Jordánsko 1,5634 eur/min   0,9506 eur/min
Mesačný poplatok 4,95 eur (v cene zahrnutých aj 60 minút prichádzajúcich hovorov)

V ponuke Moja Európa zostávajú ceny nezmenené a zákazníci za mesačný poplatok 2,99 eur môžu aj v EU a Švajčiarsku naďalej komunikovať za ceny ako doma, čiže za 12 centov za minútu prichádzajúceho aj odchádzajúceho hovoru. Od 11. júla 2012 pribudne do portfólia aj nová ponuka Môj Svet, ktorá podobne výhodnú komunikáciu prinesie do ostatných vybraných krajín sveta. K obom ponukám získavajú zákazníci Orangeu aj cestovné poistenie ako benefit k službe navyše.

Orange myslel aj na tých zákazníkov, ktorí využívajú dáta v roamingu a pre nich pripravil nové dátové balíky.

Ahoj Data 20 MB

V existujúcom balíku Ahoj Data 2 MB za nezmenený mesačný poplatok pridal Orange 10x viac dát, čím cenu za MB v balíku znížil o viac ako 85% oproti štandardnej cene dátového roamingu. 

Platí pre Predplatené dáta 1 MB p prečerpaní predplatených dát
EÚ + Švajčiarsko 20 MB 0,69 eur
Mesačný poplatok 2 eurá

Novinkou je balík Ahoj Data 10 MB, s ktorým za výhodných podmienok zákazníci môžu sťahovať dáta okrem EU aj v ďalších 2 dovolenkových  krajinách, kde usetria az do 93% oproti štandardnej cene.

Platí pre Predplatené dáta 1 MB p prečerpaní predplatených dát
EÚ + Švajčiarsko, Chorvátsko, Turecko   10 MB   0,69 eur
Mesačný poplatok 2 eurá

Balík Ahoj Data 10 MB bude platný od 4. júla 2012.

V balíkoch Európa dáta a Svet dáta, s ktorými zákazníci sťahujú dáta už od 9 centov/MB sa v Turecku a Chorvátsku znižuje cena za prenesený MB, a to na 0,49 eur/MB. Navyše, od 11. júla k nim k pribudne špeciálny benefit – cestovné poistenie.

O skupine France Telecom-Orange

Orange je kľúčová značka skupiny France Telecom, jedného z popredných svetových telekomunikačných operátorov. Je tretím najväčším mobilným operátorom a druhým najväčším poskytovateľom širokopásmového internetu v Európe. V júni 2006 sa Orange stal v súlade so stratégiou NExT zameranou na integráciu operátorov v skupine France Telecom jednotnou značkou pre ponuky mobilných, širokopásmových a multi-play služieb vo Francúzsku, Veľkej Británii, Holandsku a v októbri aj v Španielsku.

France Telecom-Orange je jedným z vedúcich telekomunikačných operátorov na svete s viac ako 171 000 zamestnancami na celom svete. K 31. marcu 2012 dosiahla Skupina výnosy na úrovni 10,9 miliardy eur a eviduje vyše 225 miliónov zákazníkov v 33 krajinách sveta. Z toho 166 miliónov tvoria zákazníci mobilných služieb a 15 miliónov užívatelia širokopásmového internetu. Firemné komunikačné riešenia a služby ponúka skupina pod názvom Orange Business Services a s touto značkou patrí medzi svetových lídrov v poskytovaní telekomunikačných služieb nadnárodným spoločnostiam. France Telecom (NYSE:FTE) je spoločnosť obchodovaná na burzách Euronext Paris Eurolist a v New Yorku. Ďalšie informácie o skupine Orange a France Telecom nájdete aj na stránkach www.orange.comwww.orange-business.comwww.orange-innovation.tv .

O spoločnosti Orange Slovensko

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v najmodernejšej mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Je najväčším mobilným operátorom na Slovensku. K 31.3. 2012 evidoval 2,915 milióna aktívnych zákazníkov mobilnej siete, ktorej signálom pokrýva 99,6% populácie a vyše 90% územia SR. Okrem toho Orange eviduje ďalších 52 000 zákazníkov FiberNetu, FiberTV a FiberTelu v pevnej optickej sieti a vyše 9 000 zákazníkov DSL internetu. Spoločnosť Orange Slovensko dosiahla ku koncu marca 2012 výnosy na úrovni 167 miliónov eur. Orange je vedúcim poskytovateľom mobilných telekomunikačných služieb aj pre firemný segment. Okrem mobilnej dátovej siete druhej generácie s celonárodným pokrytím je Orange vedúcim poskytovateľom mobilného širokopásmového internetu v najväčšej 3G sieti na Slovensku s bezkonkurenčným pokrytím 71,5% populácie SR, čo predstavuje viac ako 3,7 mil. obyvateľov v 137 mestách a približne 600 priľahlých obciach. Vysokorýchlostná mobilná dátová sieť Orangeu v štandarde HSPA+, ktorá je dostupná na celom území SR pokrytom signálom UMTS, podporuje v súčasnosti rýchlosti odosielania dát do 21,1 Mbit/s. Pre takmer 35% populácie SR je k dispozícii s rýchlosťou až 42,2 Mbit/s. Orange Slovensko je prvý telekomunikačný operátor na Slovensku, ktorý spustil najmodernejšiu pevnú sieť novej generácie na báze FTTH (Fiber To The Home - optika do bytu), ktorá v súčasnosti pokrýva takmer 317 tisíc domácností v 17 mestách. Kvalita služieb spoločnosti Orange Slovensko spĺňa kritériá certifikátu ISO 9001:2000 podľa medzinárodného štandardu kvality. Nezávislí audítori potvrdili, že Orange Slovensko má vybudovaný systém riadenia, ktorý zákazníkom zaručuje kvalitné, stabilné a konzistentné poskytovanie služieb. Spoločnosť Orange Slovensko je držiteľom certifikátu environmentálneho manažérstva podľa normy ISO 14001:2004. Na Slovensku je lídrom v oblasti CSR a firemnej filantropie, ktorú zastrešuje prostredníctvom Nadácie Orange – najznámejšej a najdôveryhodnejšej firemnej nadácie na Slovensku. Orange je spoločensky najzodpovednejšia korporácia na Slovensku. Vďaka svojim rozsiahlym a dlhodobým aktivitám v oblasti spoločenskej zodpovednosti bol Orange už trikrát ocenený mimoriadne významným ocenením – Hlavnou cenou Via Bona Slovakiapre veľké podniky za komplexný prístup k zodpovednému podnikaniu. Majiteľom 100% akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko. Orange Slovensko je prvý telekomunikačný operátor na Slovensku, ktorý prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti získal potvrdenie o priemyselnej bezpečnosti NBÚ. Orange je jediná spoločnosť na Slovensku, ktorá sa umiestnila šesťkrát po sebe na stupni víťazov rebríčka Firma roka, ktorý každoročne zostavuje ekonomický týždenník Trend. Informácie o spoločnosti Orange Slovensko sa nachádzajú na stránke www.orange.sk a www.facebook.com/OrangeSlovensko .