27.6.2012 08:58 | Bleskovky MobilMania.sk

Nokia Lumia 900 oficiálne aj u nás. V e-shopoch od 500 eur

Fínsky producent mobilných telefónov na včerajšej tlačovke v Prahe oficiálne uviedol Nokiu Lumia 900 aj na náš trh. Zakúpiť ju môžete už v týchto dňoch. Cenovka top modelu Nokie sa v internetových e-shopoch pohybuje od 500 eur.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Nokia Lumia 900 sa stavia priamo proti Apple iPhonu či najlepšie vybaveným Androidom, ako je napríklad Samsung Galaxy S III či HTC One X.

Novinka používa operačný systém Windows Phone 7.5, koncom tohto roka je naplánovaný jeho update na novú verziu 7.8. Dôvod, prečo súčasné Lumie nedostanú update na pripravovaný Windows Phone 8 Nokia vysvetlila tým, že "osmička" sa orientuje prevažne na hardvérové zmeny, ako je podpora dvojjadrových procesorov či NFC. Pre súčasné portfólio je pripravený update, ktorý prinesie najmä dizajnové a funkčné zmeny, napríklad v podobe inovovanej domácej obrazovky so živými dlaždicami.

Nokia Lumia 900 Disponuje 4,3-palcovým AMOLED displejom, rýchlymi dátovými prenosmi HSDPA a HSUPA, 8 Mpx fotoaparátom Carl Zeiss a 16 GB internou pamäťou. Poháňa ju 1,4 GHz procesor, ktorému sekunduje operačná pamäť RAM s kapacitou 512 MB.

TIP : Nokia Lumia 900: Najlepšie fínske okná (exkluzívne prvé dojmy)

V susednej Českej republike sa bude predávať aj špeciálna limitovaná edícia Batman Dark Knight Rises. Špeciálna edícia zahŕňa laserom vygravírované logo Batman na zadnej časti telefónu. Tradičné modré balenie bude tentokrát v čiernej farbe. V telefóne bude taktiež multimediálny obsah týkajúci sa filmu. Spomínajú sa obrázky, pozadia a zvonenia.