3.7.2012 17:46 | MobilMania

MasterCard a Deutsche Telekom spájajú svoje sily v oblasti mobilných platieb v Európe

Spoločnosti MasterCard Europe a Deutsche Telekom informovali o svojom spojenectve v Európe, ktorého cieľom je umožniť spotrebiteľom vstup do bezhotovostného sveta a používania mobilných telefónov ako bezpečného, jednoduchého a rozumného spôsobu platenia.

Na tlačovej konferencii v Berlíne zdôraznili predstavitelia oboch spoločností význam ich spojenectva a zavádzania mobilných platieb – jednej z najrýchlejšie rastúcich spotrebných služieb v uplynulých piatich rokoch. Cieľom spolupráce je, aby 93 miliónov zákazníkov spoločnosti Deutsche Telekom v Európe mohlo využívať mobilné platby.

„Ide o obrovský krok k ďalšiemu rozširovaniu mobilných platieb. Spoločnosť MasterCard považujeme za sofistikovaného partnera, vďaka ktorému tento dôležitý segment rastie. Chceme vybudovať komplexný „ekosystém“ pre mobilné platby a pomôcť tak Telekomu pri realizácii jeho stratégie – byť pre zákazníkov operátorom prvej voľby v práci aj v súkromnom živote,“ uviedol Thomas Kiessling, riaditeľ pre produkty a inovácie Deutsche Telekom.

Prvý systém bude do ostrej prevádzky uvedený tento rok v Poľsku. Aj nemeckí spotrebitelia sa dočkajú mobilných platieb ešte tento rok – najprv v skúšobnej prevádzke s kartami v mobilných telefónoch a až neskôr, v prvej polovici nasledujúceho roka, so službou mobilnej peňaženky, do ktorej budú môcť vstúpiť aj iné vydavateľské banky a partneri. Deutsche Telekom bude vydávať produkty MasterCard prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti ClickandBuy, ktorá je držiteľom licencie na elektronické peňažné služby. Produkty budú uvádzané aj na iných európskych trhoch.

„Platobný priestor je pripravený na inovácie. Sme svedkami zrýchľujúceho sa odklonu od hotovosti, ktorého hnacím motorom sú technológie. Bohatstvo spoločnosti MasterCard spočíva vo vývoji otvorenej technológie určenej pre každého, kto chce využívať bezpečné, jednoduché a inteligentné platobné riešenia. Spolupráca medzi spoločnosťami MasterCard a Deutsche Telekom, ktorá vďaka službe mobilnej peňaženky – otvorenej aj pre iné vydavateľské banky a partnerov, tu v Európe prinesie do oblasti platieb mimoriadnu inováciu. Nadväzuje na našu víziu sveta bez hotovosti a napomôže našim zákazníkom pri osvojovaní nových spotrebiteľských vzorcov. Dnešné oznámenie potvrdzuje, že obe naše spoločnosti majú spoločný pohľad na vec – a na takomto základe vzniká skutočné partnerstvo,“ prehlásila Ann Cairnsová, prezidentka pre medzinárodné trhy spoločnosti MasterCard Worldwide.

To, že sa technológia mobilnej peňaženky realizuje v prostredí SIM karty rozumných telefónov, prináša spotrebiteľom významné výhody: nielenže sú platobné transakcie bezpečné, ale navyše má spotrebiteľ nepretržitú a úplnú kontrolu, pretože každá transakcia sa potvrdzuje textovou správou.

O spoločnosti MasterCard Europe

Spoločnosť MasterCard Europe je subjekt zodpovedný za riadenie obchodnej činnosti MasterCard Worldwide v Európe. MasterCard Europe, so sídlom v belgickom Waterloo, spolupracuje s 51 európskymi krajinami, ktoré sú administratívne rozdelené do troch zákazníckych oblastí. Tieto oblasti zahŕňajú jednotný európsky platobný priestor (SEPA), vyspelé trhy a rozvojové trhy Európy, ktoré siahajú až k východným hraniciam Ruska. Vďaka svojej sieti miestnych zastúpení dokáže MasterCard Europe napĺňať rozličné potreby zákazníkov na najrôznejších trhoch po celej Európe a umožňuje tak ľuďom obchodovať ich vlastným spôsobom v ich vlastnom jazyku.

MasterCard prispieva k rozvoju globálneho obchodovania tým, že poskytuje životne dôležité ekonomické spojenie medzi finančnými inštitúciami, podnikmi, držiteľmi kariet a obchodníkmi na celom svete. Ako poskytovateľ licencií, spracovateľ a poradca, spoločnosť MasterCard rozvíja a uvádza na trh platobné riešenia. Spracováva každoročne viac než 18 miliárd platieb a poskytuje špičkové analytické a poradenské služby množstvu finančných inštitúcií a obchodníkov. Prostredníctvom svojho portfólia značiek, medzi ktoré patrí MasterCard, Maestro a Cirrus, slúži MasterCard Worldwide spotrebiteľom a podnikom vo viac než 210 krajinách. Ďalšie informácie nájdete na www.mastercardworldwide.com .