4.7.2012 20:00 | Bleskovky MobilMania.sk

O2 začne predávať renovované telefóny. Pribalí ročnú záruku (Doplnené)

Pôvodný článok, včera o 20:30: Operátor spúšťa novú službu „Vynovené telefóny“, ktorá umožní získať mobilný telefón výhodnejšie. Háčik spočíva v tom, že telefóny prešli opravou, počas ktorej boli dané do pôvodného stavu. Nemôžu byť však už predávané ako nové, a preto bude aj ich cena nižšia.

Na zariadenia bude poskytovaná ročná záručná lehota namiesto štandardnej dvojročnej záruky. Operátor umožní aj zakúpenie spolu s O2 Paušálom. Renovovaný telefón bude možné získať lacnejšie vďaka využitiu akcie „Nový za starý“, ktorá bola spustená v polovici júna.

Ako napovedá nadpis na podstránke novej služby , v ponuke by sa mohli objaviť okrem mobilných telefónov aj tablety. Zatiaľ je k dispozícii iba iPhone 4.

V rámci nej môže zákazník mesačnými platbami po dobu jedného roka splácať zariadenie. Časť hodnoty telefónu zaplatí hneď na predajni. Výška mesačného poplatku závisí od ceny zariadenia, môžete si ju dohodnúť len v úrovniach 5 €, 10 €, 15 €, 20 € alebo 30 €.

Zaplatený mesačný poplatok v plnej výške putuje na zníženie dlžnej sumy. Nájdete ho na jednej faktúre spolu s telekomunikačnými službami. Predčasné vyplatenie je možné bez dodatočných poplatkov či zmluvných pokút.

Doplnené dnes o 20:00: Populárny smartfón od Apple sa už nachádza v e-shope operátora. iPhone 4 v čiernom prevedení a so 16 GB internej pamäte obdržal cenovku 480,12 eura. Za nový kus tohto zariadenia z oficiálnej distribúcie by ste zaplatili zhruba 600 eur.

„Cez renomovaného zahraničného partnera poskytujeme vynovené telefóny, ktoré od nových nerozoznáte a ešte výrazne ušetríte,“ uviedla hovorkyňa O2 Martina Jamrichová. Ak nebudete chcieť platiť naraz celú sumu za renovovaný telefón, operátor ponúkne službu O2 Mobil.