5.7.2012 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung Galaxy Chat: Jednoduchý QWERTY smartfón s Androidom 4.0

Kórejská spoločnosť Samsung predstavila nový smartfón s operačným systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ktorý má pod displejom umiestnenú plnohodnotnú hardvérovú QWERTY klávesnicu. Novinka dostala označenie Galaxy Chat.

Prístroj používa trojpalcový displej s QVGA rozlíšením 240 × 320 obrazových bodov. Samotná zobrazovacia jednotka s hustotou 136 pixelov na palec (ppi) dokáže zobraziť 256 tisíc farieb. Operačným systémom novinky je Android vo verzii 4.0 Ice Cream Sandwich.

Snímač fotoaparátu dosiahol rozlíšenie len dva megapixely, čo je na dnešnú dobu už podpriemerný parameter. Chýba mu tiež automatické zaostrovanie či LED blesk, ktorý by poslúžil napríklad v horších svetelných podmienkach.

Interná pamäť zariadenia má kapacitu 4 GB, nechýba tiež slot na pamäťové karty microSD až do maximálnej kapacity 32 GB. Konektivita Samsungu Galaxy Chat zahŕňa bezdrôtové technológie Wi-Fi 802.11 b/g/n či Bluetooth 3.0 s A2DP, na dlhšie vzdialenosti zas poslúži rýchle HSDPA či HSUPA.

Novinka má rozmery 118.9 x 59.3 x 11.7 mm, hmotnosť sa zastavila na hodnote 112 gramov. Na smartfóne sú ďalej umiestnené dva konektory – microUSB určené na nabíjanie a komunikáciu prístroja s počítačom, a tiež aj 3,5 mm jack pre pripojenie akýchkoľvek slúchadiel.

Súčasťou výbavy je aj FM rádio s RDS, prehrávač multimédií či navigácia GPS. Nesmieme tiež zabudnúť na aplikáciu ChatOn, ktorá umožní viacerým priateľom či známym komunikovať medzi sebou prostredníctvom skupinového chatu.

Jednoduchý QWERTY smartfón Samsung Galaxy Chat by mal byť dostupný ešte tento mesiac v Španielsku. Nasledovať ho budú ďalšie trhy v Európe, Ázii, Číne či na Strednom Východe. Cena zariadenia zatiaľ však nie je známa. Na novinku upozornil server GSMarena.com.