6.7.2012 00:00 | MobilMania

Tip pre Windows Phone: Život v obrazoch s Photo Timeline

Vyskúšali sme aplikáciu na správu fotografií pre zariadenia so systémom Windows Phone. Poteší jednoduchosťou, priamočiarosťou či cenou.

Aplikácie Photo Timeline je zaujímavý nástroj na správu fotografií pre zariadenia s operačným systémom Windows Phone. Oproti klasickej „foto“ aplikácii, ktorá je predinštalovaná výrobcom, ponúka Photo Timeline niekoľko vymožeností navyše v sympatickom balení s jednoduchosťou, ktorá je vlastná mobilným oknám.

V jednoduchosti je krása

Prostredie aplikácie má čistý a príjemný dizajn v štýle Metro, takže výborne zapadá do celkového obrazu systému. Na úvodnej stránke Timeline sú zobrazené všetky fotografie, vyhotovené zariadením v chronologickom poradí.

Ďalšou záložkou je Calendar page, kde sa nachádzajú fotografie priradené k jednotlivým dňom v mesiaci. Najviac nás však zaujala možnosť usporiadania fotografií na prehľadnej mape, vďaka pridanej GPS polohe o tom, kde boli vyhotovené.

Ovládanie je veľmi jednoduché. Stačí jednoduchý dotyk poľa s dátumom či miesta na mape a aplikácia zobrazí obrázky zhotovené v daný deň či na danom mieste. Photo Timeline ponúka aj podrobné EXIF informácie o fotografiách.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

V nastaveniach nájdete možnosť vypnúť zaznamenávanie polohy a rovnako je možné vybrať zobrazovanie fotografií zhotovených len zariadením Windows Phone alebo integráciu všetkých obrázkových albumov do aplikácie. Ak chcete plnohodnotne využívať sledovanie polohy, je nutné v nastaveniach aplikácií v položke Pictures+Camera túto funkciu povoliť.

Priamočiarosť, žiadne zbytočnosti

S aplikáciou sa pracuje veľmi pohodlne, nezaznamenali sme pády či spomalenia. Photo Timeline je príjemným spestrením práce s fotografiami v systéme Windows Phone. Aplikácia je veľmi jednoduchá bez zbytočných ozdôb či pokročilejších funkcií, čo nie je nutne zlé.

Mnohým používateľom ponúkne presne to, čo na jednoduchú správu fotografií potrebujú. Jedinou chybičkou krásy je nemožnosť zdieľať fotografie priamo z prostredia aplikácie, dúfame však, že táto funkcia časom pribudne.  Photo Timeline je dostupná v češtine a angličtine s príjemnou cenou na úrovni 99 centov.

Názov Operačný systém Stiahnutie Cena
Photo Timeline Windows Phone 7.5 Marketplace 0,99 €