10.7.2012 10:39 | Bleskovky MobilMania.sk

Znovuzrodenie BlackBerry má prísť v januári

Šéf kanadskej firmy Research in Motion Thorsten Heins verí, že nová generácia smartfónov BlackBerry 10 príde na trh už v januári 2013. Dočkať by sme sa mali plne dotykového smartfónu a čoskoro na to má prísť zariadenie s plnohodnotnou QWERTY klávesnicou.

„V januári s príchodom dotykového smartfónu a neskôr zariadenia s QWERTY znovu nakopneme vieru v RIM,“ uviedol v rozhovore pre portál Cio.com. „To, k čomu sa môžem pred verejnosťou zaviazať je, že keď začneme predávať BlackBerry 10, urobíme to vo vysokej kvalite,“ povedal Heins.

Nová generácia smartfónov kanadského výrobcu RIM, ktorá bude využívať systém BlackBerry 10 známy napríklad z tabletu BlackBerry PlayBook , má výrazné meškanie. Firma ich uvedenie odložila v čase, kedy sa potýka s výraznými finančnými problémami , stratou popularity v biznis segmente a reštrukturalizáciou .

Spoločnosť RIM prevalcoval iPhone od Apple a celý rad smartfónov postavených na systéme Android. Kedysi priekopníckej firme v oblasti manažérskych smartfónov sa nepodaril vstup na trh telefónov pre bežných používateľov a neuspela ani na trhu s tabletmi.