13.7.2012 09:59 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung predstaví Galaxy Note 2 zrejme 30. augusta

Kórejský producent uvedenie druhú generáciu svojho „tabletotelefónu“ Galaxy Note 2 s veľkou pravdepodobnosťou 30. augusta, teda deň pred podujatím IFA, ktoré sa bude konať v Berlíne. Uviedol to kórejský portál Digital Daily .

Podľa zatiaľ neoverených informácií by Samsung Galaxy Note 2 mal ponúknuť väčší 5,5-palcový displej typu Super AMOLED. Novinka zrejme pobeží na novom operačnom systéme Android 4.1 Jelly Bean. „Tabletotelefón“ z kórejskej produkcie s poradovým číslom dva by sa dizajnom mal ponímať na top model Samsung Galaxy S III.

Pripravovaná novinka má ďalej disponovať fotoaparátom s rozlíšením osem megapixlov, pričom sa má spoliehať na väčší a kvalitnejší snímač. Špekuluje sa aj o možnosti, že by bol Samsung Galaxy Note 2 vybavený štvorjadrovým procesorom. Z ďalších parametrov sa ďalej spomína operačná pamäť RAM s kapacitou 1,5 GB.

Predstavenie Samsungu Galaxy Note 2 v uvedenom čase vyzerá reálne. Samsung jeho predchodcu predstavil práve na podujatí IFA minulý rok. Hoci sa uvedenie Galaxy Note 2 pôvodne plánovalo v neskoršom termíne, Samsung chce novinkou zrejme zamiešať kartami pred uvedením šiestej generácie iPhonu od Apple.