16.7.2012 11:19 | Bleskovky MobilMania.sk

Orange už umožňuje vyskladať si vlastný balík WOW cez e-shop

Až takmer po mesiaci od uvedenia novej ponuky služieb WOW sprístupnil Orange na svojom webe možnosť vyskladať si vlastný balíček. Do 4. júla, kedy bol sprístupnený nový konfigurátor vlastných balíkov, boli dostupné v e-shope len hotové balíky za zvýhodnené ceny. Na webovú aplikáciu sa ale z funkčnej stránky oplatilo počkať. Okrem jednoduchého prostredia ponúka zaujímavé funkcie, ktoré pri výbere balíka pomáhajú pár eur ušetriť.

Hlavnú časť rozhrania obsadili tri základné služby – hlas, internet a správy. Doplnkové služby sú štandardne skryté a zobrazujú sa len názvy kategórií, ktoré môžete v prípade záujmu kliknutím rozbaliť. Nezobrazujú sa tak zbytočne minoritné služby, čo prispieva prehľadnosti stránky. Súčasným zákazníkom sa tiež zobrazuje priemerná spotreba s jednoduchým grafom rozdelenia spotreby služieb. Dostupný je tiež automatický výber odporúčaných balíkov.

fotogaléria
fotogaléria

Pohľad na výber služieb

Každá akcia výberu jednotlivých služieb je sprevádzaná približne sekundovým oneskorením so zašednutím obrazovky, čo pocitu svižnosti nepridáva. Má to však jednoduchý dôvod, aplikácia totiž priebežne porovnáva aktuálny výber s ponukou zvýhodnených balíkov.

Ak si vyskladáte balík zhodný s niektorým zo zvýhodnených, zobrazí sa upozornenie na možnosť objednať si lacnejšiu alternatívu. Určite sa však celý proces dal urobiť užívateľsky prívetivejšie, kedy by sa tieto akcie vykonávali na pozadí a zákazníkovi by v procese výberu programu „nemizol“ pred očami celý web.

fotogaléria

Upozornenie na zvýhodnenú ponuku

Okrem zvýhodnenej ponuky internetová aplikácia upozorňuje tiež na lepšie ceny telefónov. Dotácia na zariadenia sa totiž mení podľa mesačných poplatkov. Ak vaše vybrané balíky nedosahujú na mesačných poplatkoch limit na priznanie vyššej zľavy aspoň 25 eur, pomocou kreditu, teda akéhosi mesačného predplatného na základné služby, si môžete paušál o niekoľko eur navýšiť.

fotogaléria

Upozornenie je však tak trochu skryté. Zobrazí sa až vtedy, ak sa k hranici vyššej dotácie priblížite podľa našich testov na 5 eur. Dovtedy sa o nižšej cene za telefón nemusíte dozvedieť.

MobilMania.sk komentuje: Aj napriek drobným nedostatkom však hodnotíme aplikáciu pozitívne. Pri rozhodovaní o výslednom balíku totiž môžete pozabudnúť na výhodnejšie ponuky hotových balíkov alebo vyššiu dotáciu na telefón, ktorú by ste mohli minúť aj o jediné euro mesačne.