17.7.2012 09:29 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple ponúkne v iOS 6 nové e-mailové adresy @icloud.com

Apple sprístupnil v pondelok pre registrovaných vývojárov ďalšiu verziu svojho pripravovaného operačného systému pre mobilné zariadenia s označením iOS 6 Beta 3. Tá prichádza po troch týždňoch od uvoľnenia iOS 6 Beta 2 a prináša so sebou opravy chýb, lepšiu stabilitu či zopár noviniek.

Medzi prvými zmenami, ktoré boli doposiaľ zaznamenané patria nastavenia pre novú mapovú aplikáciu. Meranie vzdialenosti sa dá počítať v míľach alebo kilometroch a taktiež je možné, aby sa označenia miest zobrazovali vždy buď v systémovom jazyku alebo jazyku krajiny, pre ktorú platia. Najnovšia beta systému iOS 6 tiež umožňuje upraviť hlasitosť turn-by-turn navigácie.

Menšej zmeny sa dočkala aj aplikácia Safari. V sekcii záložky sa namiesto názvov histórie prehliadania, zoznamu na prečítanie a menu záložiek zobrazujú iba symboly. Používateľom iPadu pribudla nová ikonka zobrazujúca synchronizovanie zoznamu na prečítanie.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Výraznejšia novinka sa týka e-mailovej služby v iCloude. S príchodom iOS 6 dostanú používatelia novú e-mailovú schránku v podobe: meno@icloud.com. Tá nahradí doterajšiu koncovku @me.com, ktorá pochádzala z nedávno zrušenej služby MobileMe . V prípade názvov e-mailových adries od firmy Apple nepôjde mimochodom o prvú zmenu. V minulosti sa už totiž upravila koncovka @mac.com na @me.com.

Finálna verzia iOS 6 bude pre verejnosť dostupná túto jeseň. Vtedy sa taktiež očakáva predstavenie novej, už šiestej, generácie smartfónu iPhone.