18.7.2012 13:32 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový iPhone s tenším displejom je už vo výrobe

Informácie o ďalšej generácii smartfónu iPhone od firmy Apple sa začínajú objavovať na verejnosti čoraz častejšie. Jeho predstavenie sa očakáva na jeseň tohto roku, kedy by mala byť pre verejnosť uvoľnená aj finálna verzia iOS 6.

Najnovšie správy pochádzajú od denníka The Wall Street Journal . Tvrdí, že výroba komponentov nového iPhonu v ázijských fabrikách už začala. Podobnú správu priniesol pred pár dňami aj japonský blog Macotakara , ktorý sa v minulosti už niekoľkokrát osvedčil ako dôveryhodný zdroj informácií.

Nový iPhone by mal podľa spomínaného denníka disponovať tenším displejom, vďaka tzv. in-cell touch technológií. Uvedená technológia sa vyznačuje tým, že dotykové senzory sú integrované priamo do LCD panela a preto nie je potrebné pridávať do obrazovky ďalšiu samostatnú vrstvu. Tým sa ušetrí v celom zariadení približne pol milimetra miesta. Displej s technológiou in-cell touch navyše umožňuje podať lepšiu obrazovú kvalitu. Na jej vývoji sa podieľali japonské spoločnosti Sharp a Japan Display spolu s juhokórejskou LG.

Tenší displej v novom iPhone by tak umožnil buď zoštíhliť celý telefón alebo napríklad zväčšiť kapacitu batérie. Dohady o použití spomínanej technológie v ďalšom iPhone sa pritom už objavili pred niekoľkými mesiacmi. Analytik Ming Chi-Kuo v apríli predpovedal , že by sa hrúbka ďalšieho iPhonu oproti modelu 4S mohla zmenšiť približne o 1,4 milimetra.