18.7.2012 17:13 | MobilMania

Na miesta, pripraviť sa, pozor, štart! Pripravte svoj smartfón na horúčku LOH 2012 v Londýne

Londýn 2012 sa blíži míľovými krokmi a už len týždeň nás delí od vzrušenia zo športových zážitkov letných olympijských hier.

Či sa chytáte navštíviť priamo dejisko hier, alebo budete sledovať dianie v obývačke pri televíznych obrazovkách, mobilné aplikácie pre smartfóny s Androidom vás dovedú až do cieľa k fantastickým športovým zážitkom. Množstvo aplikácií dostupných na Google Play vám umožní sledovať úspechy obľúbených športovcov, nájsť konkrétne športoviská, či ukázať smer do najbližšieho baru, reštaurácie či hotela. Smartfón s Androidom sa vďaka aplikáciám zmení na dokonalého sprievodcu po Olympijských hrách v Londýne 2012. Tu vám prinášame výber tých najlepších aplikácií, ktoré si môžete stiahnuť zadarmo na stránke play.google.com/ .

Zorientovať sa v množstve športových podujatí v 26 olympijských športoch na LOH 2012 pomôže aplikácia 2012 Olympics Planner . Prehľadná aplikácia ponúka kalendár podujatí, možnosť pripomienok, či popis všetkých olympijských štadiónov aj s prehľadnou mapkou. Sledovať počty medailí a športové úspechy 10 500 športovcov, ktorí sa zúčastnia LOH 2012 môžete s aplikáciou London 2012 . Aplikácia Olympics 2012 News zobrazí všetky najnovšie informácie a správy z LOH, aby Vám nič neušlo.

Pre tých, čo sa chcú vybrať priamo na Olympiádu do Londýna máme zopár užitočných aplikácií s ktorými sa iste nestratíte. S aplikáciami ako Kayak či TripAdvisor si môžete jednoducho rezervovať letenku do Londýna, či hotel v blízkosti štadióna. Ak ste s tých, čo si rezerváciu nechávajú na poslednú chvíľu, keď už sú všetky hotely plné, alebo len máte radi dobrodružstvo, vyskúšajte aplikáciu Airbnb , v ktorej užívatelia prenajímajú izby na priváte. Zorientovať sa v Londýne Vám pomôžu Mapy Google . Históriu mesta, či mapku siete metra nájdete v aplikácii London 2012 . S aplikáciami Hailo alebo Get Taxi si dopredu rezervujete jeden z čiernych Londýnskych taxíkov a ten najbližší si vás automaticky vyzdvihne na zvolenom mieste. Zdieľať svoje zážitky, fotografie, videá a statusy s priateľmi môžete cez Twitter , Facebook alebo Google + .

Na Google Play nájdete aj fanúšikovské aplikácie s fotkami obľúbených športovcov ako sú napríklad španielsky tenista Rafael Nadal či americký plavec Michael Phelps . Svoj smartfón si skrášlite množstvom tém a živých tapiet s olympijskou tematikou ako sú napr. London Olympics 2012 Wallpaper , či London 2012 Live Wallpaper . Alebo si len tak zasúťažte s olympijským kuriatkom v zábavnej hre Chick Olympic .