18.7.2012 17:52 | MobilMania

Festival Bažant Pohoda bol tento rok lepší aj vďaka Orangeu

Návštevníci už tradične najväčšej letnej hudobnej akcie Bažant Pohoda si užili novinky, s ktorými prišiel Orange ako jeden z hlavných partnerov festivalu.

Takmer šesť a pol tisíc z nich si stiahlo do svojho smartfónu užitočnú aplikáciu. Cez sieť, ktorú Orange v areáli festivalu vytvoril, bolo prenesených viac ako 270 GB dát. Veľkej obľube sa tešili aj samotné atrakcie. Originálnu zónu na korčuľovanie Orange Roller Disco navštívilo za 3 dni trvania festivalu viac ako 3 600 ľudí. Hudobní fanúšikovia uskutočnili počas festivalu v sieti Orange dokopy takmer pol milióna hovorov.

Orange ako hlavný partner festivalu Bažant Pohoda 2012 priniesol na trenčianske letisko nové formy zábavy a umožnil taktiež lepšiu komunikáciu. K tej prispela aj nová aplikácia pre smartfóny Bažant Pohoda 2012 powered by Orange. Návštevníkom umožnila ľahšiu orientáciou v programe line-upu a pomáhala im taktiež stretnúť sa v dave so svojimi priateľmi z Facebooku. Bezplatnú aplikáciu si aktivovalo spolu až 6288 užívateľov. Dostupná bola prostredníctvom online obchodov s aplikáciami App Store a Google Play Store. Zaujímavosťou je, že medzi majiteľmi iPhone-ov sa deň po svojom uvedení stala najsťahovanejšou bezplatnou aplikáciou v App Store.

Orange priniesol na Bažant Pohodu aj výhody svojej siete. Okrem posilneného pokrytia prostredníctvom doplnkových základňových staníc bolo pre návštevníkov k dispozícii v Orange Refresh zóne a jej okolí aj bezplatné wi-fi pripojenie. Užívatelia z areálu letiska presurfovali v tejto sieti  počas trvania festivalu 271 GB dát.

Návštevníci festivalu ocenili po prvýkrát aj plochu určenú na korčuľovanie. Bola ňou Orange Roller Disco, kde si bez poplatku mohli všetci požičať jednoradové aj štýlové dvojradové korčule. Počas celého festivalu im spríjemňovala jazdu oldies hudba. Atmosféru tanečného parketu a korčuľovania si prišlo za tri dni festivalu užiť dokopy 3650 nadšencov.

Za zmienku stojí aj počet hovorov, ktoré návštevníci v lokalite trenčianskeho letiska počas festivalu spoločne uskutočnili. Len v sieti Orangeu toto číslo dosiahlo takmer pol miliónovú hranicu. Zabávajúci sa fanúšikovia netelefonovali dlho. Priemerný hovor trval do jednej minúty.

O spoločnosti Orange Slovensko

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v najmodernejšej mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Je najväčším mobilným operátorom na Slovensku. K 31.3. 2012 evidoval 2,915 milióna aktívnych zákazníkov mobilnej siete, ktorej signálom pokrýva 99,6% populácie a vyše 90% územia SR. Okrem toho Orange eviduje ďalších 52 000 zákazníkov FiberNetu, FiberTV a FiberTelu v pevnej optickej sieti a vyše 9 000 zákazníkov DSL internetu. Spoločnosť Orange Slovensko dosiahla ku koncu marca 2012 výnosy na úrovni 167 miliónov eur. Orange je vedúcim poskytovateľom mobilných telekomunikačných služieb aj pre firemný segment. Okrem mobilnej dátovej siete druhej generácie s celonárodným pokrytím je Orange vedúcim poskytovateľom mobilného širokopásmového internetu v najväčšej 3G sieti na Slovensku s bezkonkurenčným pokrytím 71,5% populácie SR, čo predstavuje viac ako 3,7 mil. obyvateľov v 137 mestách a približne 600 priľahlých obciach. Vysokorýchlostná mobilná dátová sieť Orangeu v štandarde HSPA+, ktorá je dostupná na celom území SR pokrytom signálom UMTS, podporuje v súčasnosti rýchlosti odosielania dát do 21,1 Mbit/s.

Pre takmer 35% populácie SR je k dispozícii s rýchlosťou až 42,2 Mbit/s. Orange Slovensko je prvý telekomunikačný operátor na Slovensku, ktorý spustil najmodernejšiu pevnú sieť novej generácie na báze FTTH (Fiber To The Home - optika do bytu), ktorá v súčasnosti pokrýva takmer 317 tisíc domácností v 17 mestách. Kvalita služieb spoločnosti Orange Slovensko spĺňa kritériá certifikátu ISO 9001:2000 podľa medzinárodného štandardu kvality. Nezávislí audítori potvrdili, že Orange Slovensko má vybudovaný systém riadenia, ktorý zákazníkom zaručuje kvalitné, stabilné a konzistentné poskytovanie služieb. Spoločnosť Orange Slovensko je držiteľom certifikátu environmentálneho manažérstva podľa normy ISO 14001:2004. Na Slovensku je lídrom v oblasti CSR a firemnej filantropie, ktorú zastrešuje prostredníctvom Nadácie Orange – najznámejšej a najdôveryhodnejšej firemnej nadácie na Slovensku. Orange je spoločensky najzodpovednejšia korporácia na Slovensku.

Vďaka svojim rozsiahlym a dlhodobým aktivitám v oblasti spoločenskej zodpovednosti bol Orange už trikrát ocenený mimoriadne významným ocenením – Hlavnou cenou Via Bona Slovakia pre veľké podniky za komplexný prístup k zodpovednému podnikaniu. Majiteľom 100% akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko. Orange Slovensko je prvý telekomunikačný operátor na Slovensku, ktorý prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti získal potvrdenie o priemyselnej bezpečnosti NBÚ. Orange je jediná spoločnosť na Slovensku, ktorá sa umiestnila šesťkrát po sebe na stupni víťazov rebríčka Firma roka, ktorý každoročne zostavuje ekonomický týždenník Trend. Informácie o spoločnosti Orange Slovensko sa nachádzajú na stránke www.orange.sk a www.facebook.com/OrangeSlovensko .