19.7.2012 16:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Elektronické faktúry Orangeu už aj v internetbankingu Sporiteľne

Slovenská sporiteľňa pred dvoma týždňami spustila pre svojich klientov službu e-dokumenty, ktorá umožní nechať si zasielať elektronické dokumenty priamo do prostredia internetbankingu. V súčasnosti je možné zriadenie služby pre výpisy od Asset Managementu Sporiteľne a z externého prostredia aj pre faktúry spoločnosti Orange.

Pre aktiváciu služby stačí vyplniť žiadosť v internetbankingu spolu s uvedením variabilného symbolu z faktúry operátora. Podľa hovorcu Orangeu Richarda Fidesa pritom nie je nutná ani osobitná aktivácia elektronickej faktúry. Banka následne službu zriadi do 24 hodín. Po prijatí faktúry je ju možné zaplatiť jedným kliknutím bez nutnosti odpisovania akýchkoľvek údajov alebo aj odpoveďou na notifikačnú SMS správu.

Sporiteľňa prejavila záujem o rozširovanie služby aj medzi ďalších operátorov. „Rokujeme s telekomunikačnými operátormi, ako aj s dodávateľmi energií či s poisťovňami,“ uviedol pre MobilMania.sk hovorca Štefan Frimmer.

O2 ani Telekom rokovania priamo nepotvrdili. „V prípade, že do tejto oblasti prinesieme novinky, budeme o nich samozrejme včas informovať,“ uvádza hovorkyňa O2 Martina Jamrichová.

Telekom už podobnú službu ponúka od roku 2010 v spolupráci s Tatra bankou. Avíza o faktúrach do jej internetbankingu odosiela za mobilnú aj pevnú sieť. „Do budúcnosti nevylučujeme ani spoluprácu a rozšírenie služby pre klientov viacerých bánk,“ dopĺňa hovorca pre služby a financie operátora Michal Korec. Orange na otázku o rozšírení služby pre klientov iných bánk neodpovedal.