20.7.2012 15:36 | Bleskovky MobilMania.sk

Filmy v iCloude sú úž dostupné aj pre Slovensko

Spoločnosť Apple včera potešila viacerých zákazníkov za hranicami USA. Najskôr sprístupnila službu iTunes Match v Poľsku a Maďarsku, u nás je už dostupná od decembra minulého roka, a následne rozšírila iTunes v iCloude o filmy v 35 ďalších krajinách vrátane Slovenska i Českej republiky.

Zatiaľ čo iTunes Match nahráva za ročný poplatok 24,99 eur vašu hudobnú kolekciu na servery Apple, iTunes v iCloude znamená, že váš zakúpený obsah si môžete kedykoľvek a bez poplatku opätovne stiahnuť do zariadenia, v ktorom máte prihlásené vaše Apple ID. Obsah zahŕňa hudbu, knihy, aplikácie a od marca tohto roka aj filmy, TV relácie či seriály. Posledné dve menované však stále platia iba pre USA.

Filmy v iCloude fungujú na podobnom princípe ako aplikácie v iOS. Ak si daný film zakúpite napríklad v iTunes na Macu, iCloud vám zosynchronizuje históriu zakúpených položiek na všetkých zariadeniach s vašim Apple ID účtom a film si tak môžete bezplatne stiahnuť napríklad do iPadu, iPhonu, iPodu Touch Apple TV alebo ďalšieho Macu aj PC. Môžete taktiež nastaviť automatické sťahovanie, kedy sa jednotlivý obsah uloží sám do zariadenia, v ktorom máte túto možnosť povolenú.

Aj keď hudba, knihy a aplikácie v iCloude prinášajú pre slovenských používateľov užitočnú funkciu, filmy v obchode iTunes zostávajú kvôli stálej absencii slovenského dabingu alebo titulkov pre našincov skôr nezaujímavé. Momentálne sa v iTunes Store nachádza iba zopár filmov so slovenským dabingom od spoločnosti Disney, film so slovenskými titulkami v obchode nenájdete žiaden.