24.7.2012 00:00 | MobilMania

WinApp Challenge 2012: Letná súťaž pre vývojárov štartuje!

Súťaž o najlepšie Windows Phone a Windows 8 aplikácie štartuje! Zapoj sa, vyhraj zaujímavé ceny a dostaň svoju aplikáciu do pozornosti aj do predaja úplne zadarmo.

Microsoft s Nokiou pripravili pre všetkých prázdninujúcich aj neprázdninujúcich developerov od 23.7. do 31.10.2012 súťaž o najlepšie Windows Phone a Windows 8 aplikácie. Stačí sa zaregistrovať na tejto stránke a naprogramovať unikátnu appku do jednej z dvoch kategórií.

Po odposlaní hotovej aplikácie bude vývojár kontaktovaný zástupcom Microsoftu, ktorý poskytne inštalačný balík, overí dizajn ako aj náležitosti pre publikovanie aplikácie a dohodne individuálny postup. Aplikácie budú hodnotiť čitatelia Živé.sk a Mobilmania.sk spolu s odbornou porotou. V priebehu septembra je pre vývojárov navyše pripravený tutoriálny deň v Nokia Labe, kde budú môcť svoju rozpracovanú aplikáciu ukázať expertom a nechať si od nich poradiť. V hre je niekoľko top cien, ako desiatky smartfónov Nokia Lumia 800, Windows 8 tablety, Xbox 360 s Kinectom, Visual Studio 2012 Professional, drobný hardvér ale aj lákavý víkend s Mercedes Benz triedy A.

Súťažiť sa samozrejme dá aj s viacerými aplikáciami naraz a po minimálnej úprave grafického rozhrania aj v obidvoch kategóriách. Aby sa zvýšila šanca, pripravené sú rôznorodé úrovne výhier:

  • Aplikácie na kvantitu – zapojení sú všetci, čo dodajú aspoň 3 aplikácie v sekcií WP alebo W8 – vyhráva vybraných 15 v sekcií WP a 5 v sekcií W8
  • Najkvalitnejšie aplikácie – tri aplikácie v každej sekcii vyberá odborná porota
  • Najobľúbenejšie aplikácie – všetky prihlásené aplikácie sú zaradené do hlasovania čitateľov Živé.sk a Mobilmania.sk
  • Primárne je súťaž určená len pre Windows Phone 7.5 (8 v prípade dostupnosti WP8 SDK) a Windows 8 WinRT aplikácie.

Vyhrávať sa tentokrát bude až v troch sekciách a nezabúda sa ani na hlasujúcich:

Sekcia Windows Phone:

Kategória výhier 1

Pätnásť súťažiacich, ktorí dodajú 3 aplikácie a budú porotou vybraní, vyhráva smartfón Nokia Lumia 800.

Kategória výhier 2

Súťažiaci, ktorí dodajú minimálne 1 aplikáciu, budú súťažiť o 10x smartfón Nokia Lumia 800. Víťazi sú určení podľa počtu hlasov od čitateľov Živé.sk a Mobilmania.sk.

Kategória výhier 3

Tri najkvalitnejšie aplikácie podľa súčtu hlasov porotcov (hodnotí sa z 20 % kreatívny nápad, 30 % užívateľský dizajn, 50 % technické prevedenie) získajú:

1.miesto: Nokia Lumia 900,2.miesto: Visual Studio 2012 Professional po jeho uvedení na trh,3.miesto: víkend s Mercedes Benz, nová trieda A

Všetky „free“ aplikácie získajú možnosť byť bezplatne publikované do Marketplace.

Sekcia Windows 8:

Kategória výhier 1

Piati súťažiaci, ktorí dodajú 3 aplikácie a budú porotou vybraní, vyhráva Windows 8 ARM tablet (v čase dostupnosti na Slovensku).

Kategória výhier 2

Súťažiaci, ktorí dodajú minimálne 1 aplikáciu, budú súťažiť o 5x Windows 8 ARM tablet (v čase dostupnosti na Slovensku). Víťazi sú určení podľa počtu hlasov od čitateľov Zive.sk a Mobilmania.sk.

Kategória výhier 3

Tri najkvalitnejšie aplikácie podľa súčtu hlasov porotcov (hodnotí sa z 20 % kreatívny nápad, 30 % užívateľský dizajn, 50 % technické prevedenie) získajú:

1.miesto: X-Box 360 s Kinectom,2.miesto: Visual Studio 2012 Professional po jeho uvedení na trh,3.miesto: víkend s Mercedes Benz, nová trieda A.

Autori výherných aplikácií získajú možnosť bezplatne publikovať svoje aplikácie do Windows Store v súlade s publikačnými podmienkami.

Pre hlasujúcich za súťažné aplikácie:

  • 1x Xbox 360 s Kinectom
  • 10x hra Xbox 360
  • 5x myška Arc Mouse
  • 100x balíček Nokia

Všetky info, ktoré potrebujete, nájdete na zive.aktuality.sk/winappchallenge . Začnite čím skôr vyvíjať! Kompíkom, kreativite a letu zdar!