26.7.2012 08:00 | MobilMania

Sledujeme olympiádu na smartfóne či tablete

V článku prinášame tipy, kde budete môcť sledovať živé prenosy a prehľad oficiálnej aplikácie pre vaše smartfóny a tablety.

Pred pár dňami sme vám priniesli článok Sledujeme Olympijské hry 2012 v Londýne , v ktorom sme vám ukázali možnosti, sledovania živých prenosov, napríklad ako si budete môcť pozrieť živé prenosy napríklad aj v HD kvalite.

Teraz sa pozrieme na to, ako a kde sa bude dať sledovať olympiáda aj na smartfónoch alebo tabletoch. Keďže na vysielanie LOH 2012 má na našom území práva jedine RTVS, jednotlivé športové udalosti sa budú vysielať len na Jednotke a Dvojke.

Ako na vysielanie zadarmo

fotogaléria

RTVS však stále nemá žiadne mobilné aplikácie a ani jej web nie je prispôsobený pre mobilné zariadenia, živé vysielanie na Jednotke a Dvojke bude možné zadarmo sledovať napríklad cez službu iPhoneTV , prevádzkovanú spoločnosťou Antik Telecom.

Služba je primárne určená pre používateľov iPhonov a iPodov Touch a umožňuje sledovať živé vysielanie viacerých slovenských televíznych staníc, medzi ktorými sú aj kanály Jednotka a Dvojka, kde sa bude vysielať aj olympiáda.

Živé vysielanie od Antiku je ale možné sledovať aj na smartfónoch s operačným systém Android. Ak by vám ale vysielanie nefungovalo, môžete tiež skúsiť tento odkaz a zo zoznamu si vybrať niektorý zo streamov STV 1 alebo STV 2. Stream môžete spúšťať napríklad cez prehrávač VPlayer , ktorý je dostupný zadarmo.

Ďalšou alternatívou je služba iCuda , ktorá je prispôsobená aj pre tablet Apple iPad a podporuje tiež technológiu AirPlay.

Platené služby s lepšou kvalitou obrazu

Ak požadujete kvalitnejší obraz, k dispozícii sú napríklad platené služby Magio TV od Telekomu či Orange GO od Orangeu. V prípade prvej menovanej služby je vysielanie kanálov Jednotka a Dvojka dostupné na stránke m.magio.tv . Stream je dostupný cez mobilnú dátovú sieť aj cez Wi-Fi pripojenie.

Služba je pre majiteľov samostatného Magia a základného Magia spoplatnená sumou 98 centov, úvodné tri mesiace sú ale zadarmo. Za sledovanie Olympijských hier v smartfóne tak v podstate platiť nemusíte. Službe sme sa bližšie venovali v tomto článku .

Hlavným rozdielom medzi službou Magio TV a iPhoneTV od Antiku je kvalita obrazu. Tú si môžete porovnať na priloženom obrázku.

Podobnú službu, TV v mobile , má v rámci aplikácie Orange Go v ponuke aj Orange. Služba je dostupná v mobilnej verzii na adrese orangego.sk , prípadne si môžete stiahnuť aplikáciu pre Android alebo Symbian .

Vďaka nej je potom možné sledovať aj živé vysielanie Jednotky a Dvojky. Je tu však jeden háčik. Vysielanie funguje len cez mobilnú dátovú sieť Orange.

Samotná služba sa dá aktivovať zadarmo, pričom je spoplatnená mesačným poplatkom 3,99 eur. Službe sme sa podrobnejšie venovali v článku Orange Go: Križovatka do sveta internetu .

S aplikáciou budete stále v obraze

K dispozícii je aj oficiálna aplikácia London 2012: Official Results, ktorá je dostupná pre platformy Android, Blackberry, iOS a Windows Phone.

Ako je zjavné už z názvu, aplikácia zobrazuje najnovšie výsledky, novinky z diania na olympiáde a taktiež aj program hier. Nájdete v nej aj zoznam či biografiu všetkých športovcov, ktorí sú rozdelení napríklad podľa krajín alebo disciplíny, v ktorej budú súťažiť.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Užitočnou funkciou je možnosť sledovať vlastný tím, vďaka čomu budete dostávať vždy aktuálne informácie o výkonoch napríklad slovenských športovcov. Celkový dobrý dojem z aplikácie narušila len otravná vyskakovacia lišta v spodnej časti aplikácie.

TIP: Stiahnite si aplikáciu London 2012: Official Results pre: