26.7.2012 11:15 | Bleskovky MobilMania.sk

Nokia Drive 3.0: Navigácia pre Windows Phone v novej verzii

Nokia pred pár dňami uvoľnila novú verziu navigácie Nokia Drive pre smartfóny línie Lumia s operačným systémom Windows Phone. Konkrétne ide o verziu 3.0, ktorá prináša niekoľko vylepšení.

V novej verzii sa stretnete s novinkou v podobe služby My Commute (Moje časté trasy), ktorá dokáže napríklad monitorovať vašu cestu domov a v prípade, že sa na tejto trase stane napríklad dopravná nehoda, ponúkne vám alternatívnu cestu. Nová funkcia má zároveň aj špeciálnu dlaždicu Live Tile. Zatiaľ je však služba My Commute dostupná len v USA a našinci si na novinku budú musieť ešte počkať.

Vo verzii Nokia Drive 3.0 pribudlo taktiež automatické prepínanie medzi denným a nočným režimom mapy. Ďalšou novinkou je možnosť uloženia obľúbenej trasy, ktorú môžete formou živej dlaždice pripnúť na hlavnú obrazovku.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Navigácia z dielne Nokie nedosahuje vo verzii pre systém Windows Phone takých kvalít, ako v prípade verzie pre operačný systém Symbian. Tieto rozdiely sa však každou aktualizáciou darí zmenšovať. Navigácia Nokia Drive 3.0 je dostupná pre smartfóny Lumia 610, Lumia 710, Lumia 800 a Lumia 900. Stačí navštíviť Marketplace priamo z mobilu a pod položkou Update (Aktualizácie) vyhľadať aplikáciu Nokia Drive.