26.7.2012 13:50 | Bleskovky MobilMania.sk

Počet zákazníkov Orangeu stúpol medziročne o 1,2 percenta (Doplnené)

Orange Slovensko zaznamenal v prvom polroku 2012 výnosy vo výške 342 mil. eur. Oproti rovnakému obdobiu roku 2011 je to pokles o približne 7 %, čo znamená 26 miliónov eur. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnila materská firma France Telecom. Ako uviedla spoločnosť Orange Slovensko, za poklesom výnosov stojí pokračujúca regulácia v oblasti roamingu a terminačných poplatkov, ako aj všeobecný pokles cien na trhu telekomunikačných služieb.

Výrazný rast zaznamenal objem dátovej prevádzky hlasových fakturovaných zákazníkov Orangeu, ktorý sa medziročne zvýšil o 169 %. Podiel výnosov z mobilných nehlasových služieb na celkových výnosoch za mobilné služby vzrástol medziročne o 2,2 percentuálneho bodu na 23,4 %. Významne rástol objem hlasovej prevádzky v roamingu, keď zákazníci Orangeu v zahraničí komunikovali o 21 % viac ako za rovnaké obdobie minulého roka.

Ku koncu júna mala zákaznícka báza spoločnosti Orange 2,88 mil. aktívnych zákazníkov. V porovnaní s prvými šiestimi mesiacmi minulého roku to znamená 1,2-percentný nárast. Pozitívny vývoj zákazníckej bázy ovplyvnil predovšetkým pokračujúci rast počtu zákazníkov s paušálmi, ktorý medziročne dosiahol 1,7 %. Počet zákazníkov predplatených služieb ostal medziročne nezmenený. Priemerný výnos na zákazníka (ARPU) medziročne poklesol o približne 8,4 % na 219 eur.

(SITA)