26.7.2012 17:02 | MobilMania

Užite si najväčšiu športovú udalosť roka s Googlom

Olympijská horúčka zasiahla Londýn. Britská metropola sa pripravuje na najväčší športový sviatok a očakáva príjazd až 600 tisíc návštevníkov.

Možno patríte medzi šťastlivcov, ktorí budú sledovať výkony športovcov priamo z hľadiska štadiónu. Možno budete športové zápasy sledovať z pohodlia svojho gauča. Pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať najväčšiu športovú udalosť roku a mať kompletné informácie o dianí na olympijských hrách na jednom mieste, pripravil Google špeciálnu stránku google.sk/olympics .

Buďte v obraze a získajte informácie priamo z dejiska olympiády

Špeciálna stránka google.sk/olympics zahŕňa všetky aktuálne informácie jednotlivých olympijských výborov, tímov, ale aj konkrétnych športovcov, ktorí sa prezentujú tiež na platforme Google+. Na stránke nájdete kompletný program hier, k dispozícii je tiež prehľad miestnych televíznych staníc, na ktorých je možné sledovať živé prenosy. Stránka ponúka aj užitočné informácie o Londýne, ktoré sa budú hodiť v prípade, že máte namierené priamo do dejiska hier. Môžete sa vydať na virtuálnu prechádzku po londýnskych pamiatkach, Olympijskom parku, alebo na prehliadku areálu prostredníctvom videopreletu. Na stránke nájdete tiež tabuľky s výsledkami, ale aj špeciálne Doodly, teda rôznorodé grafické stvárnenia loga Google, ktoré bude Google počas olympiády postupne odhaľovať.

Olympiádou to žije aj na Google+

Sledovať najnovšie aktuality, správy a fotografie z olympijských hier môžete i na platforme Google+. Nájdete tam napríklad stránky Medzinárodného olympijského výboru alebo olympijských tímov Spojených štátov či Veľkej Británie , ktoré si môžete pridať do kruhov. Dnes, v predvečer zahajovacieho ceremoniálu na stránke London 2012 môžete sledovať Vysielaný Hangout s najrýchlejším mužom planéty Usainom Boltom. A pokiaľ chcete podporiť svoj obľúbený tím aj iným spôsobom, aktualizujte si svoju titulnú fotku na Google+ napríklad za slovenskú vlajku.

Sledujte olympiádu aj na svojom mobile

Z Google Play si do svojho smartfónu môžete stiahnuť najrôznejšie aplikácie, ktoré súvisia s olympiádou.Svoju oficiálnu aplikáciu pre Android má aj slovenský olympijský výbor . Tá ponúka veľké množstvo faktov o slovenských športovcoch, ich kompletný program a základné informácie o jednotlivých športoviskách. Vďaka aplikácii Michael Phelps GOLD sa fanúšikovia môžu lepšie zoznámiť s týmto fenomenálnym plavcom, ktorý sa na olympiáde v Londýne chystá oznámiť koniec svojej športovej kariéry. O pravidlách a systéme hodnotenia jednotlivých športov vám viac prezradia aplikácie týkajúce sa napríklad plávania , gymnastiky alebo aplikácia s názvom Track and Field , ktorá monitoruje najmä atletické disciplíny, ako je hod diskom, kladivom, oštepom, skok do diaľky, vrh guľou či trojskok.

Ďalšie zaujímavé mobilné aplikácie súvisiace s olympiádou

(tlačová správa)