27.7.2012 11:59 | Bleskovky MobilMania.sk

Gresso má luxusný mobil s parametrami z roku 2005 za 1 700 dolárov

Nový luxusný mobilný telefón z produkcie prémiovej značky Gresso vám vyrazí dych svojou cenovkou 1 700 amerických dolárov. Jeho výbava a technické špecifikácie ale zaspali dobu.

Gresso Cruiser Air Black ponúka maličký dvojpalcový displej so slabým rozlíšením 240 x 320 pixelov, pričom zobrazí len 16 miliónov farieb. Vo výbave nájdete taktiež 2 Mpx fotoaparát a internú kapacitu 30 MB. Vnútornú pamäť je možné rozšíriť pomocou pamäťových kariet microSD, limitom je však maximálna veľkosť 2 GB.

Novinka beží na platforme Series 40, teda uzavretom operačnom systéme. Inými slovami, Cruiser Air Black nie je smartfón. Na internet sa telefón pritom pripojí len prostredníctvom pomalého GPRS a EDGE pripojenia. Nezdá sa vám, ako keby sme boli späť v roku 2005?

Čo teda stojí na novinke 1 700 dolárov? Gresso Cruiser Air Black je vyrobený z jedného kusu hliníka. Podľa výrobcu je odolný, ale zároveň ľahký. Samotný kov je pritom ručne leštený. Taktiež ručne leštené kovové tlačidlá sú obklopené sklom temperovaným na 800 °C kvôli lepšej trvanlivosti.

Cruiser Air Black je v prvom rade šperk a až v tom druhom telefón. Boháči totiž väčšinou nepozerajú na výbavu, ale skôr na podobný prémiový kúsok elektroniky.