6.8.2012 11:08 | MobilMania

Ericsson označený v správe Gartner Magic Quadrant lídrom v oblasti sietí LTE

V správe, ktorú popredná analytická firma vypracovala o situácii na trhu sietí LTE, sa Ericsson umiestil v kvadrante „Lídri“.

Ericsson (burza NASDAQ: ERIC) sa umiestnil v kvadrante „Lídri“ v poslednej správe Magic Quadrant od firmy Gartner, ktorá sa zaoberá sieťami LTE. Firma Gartner, ktorá sa zaoberá prieskumom a poradenstvom v oblasti informačných technológii po celom svete, hodnotila koncových predajcov zariadení LTE podľa ich schopnosti uskutočňovať a dokončovať svoje vízie na trhu so zariadeniami LTE.

S meniacimi sa vzorcami využívania služieb a dátovej prevádzky sa kvalita a výkon siete stávajú jasnými konkurenčnými výhodami. Vzhľadom k rýchlemu nástupu chytrých telefónov sa očakáva, že objem mobilnej dátovej prevádzky do roku 2017 vzrastie 15krát. Mobilní operátori sú nútení úspešne a trvalo zabezpečiť dobrú užívateľskú skúsenosť u služieb využívaných v rámci chytrých telefónov, tabletov a iných nových prístrojov. Tento rastúci dôraz na výkon siete vychádza z trhov, kde sa siete LTE začali používať najskôr, napríklad v USA a Kórei, avšak aj z iných trhov, kde je vysoký počet užívateľov chytrých telefónov. V súčasnosti je po celom svete pripojených k sieťam od Ericssonu približne 50 % chytrých telefónov.

Schopnosť dodávať vysoko výkonné siete nevyplýva len z uvedenia novej technológie na trh, ale aj z efektívnej kombinácie existujúceho zariadenia a najmodernejších riešení založených na technológii 3GPP. Ericsson ponúkol technológiu LTE ako prvý a koncom roku 2011 predstavoval jeho podiel na trhu podľa objemu zákazok približne 60 %. Vďaka tomu je schopný poskytovať mobilným operátorom nevyhnutné skúsenosti a zabezpečiť veľké objemy dodávok v ďalšej fáze budovania sietí LTE. 

„Získali sme veľký počet cenných a pozitívnych ohlasov týkajúcich sa výkonu našich sietí a sme hrdí na skutočnosť, že naša pozícia lídra v oblasti sietí LTE bola zohľadnená zaradením do kvadrantu „Lídri“ v správe Magic Quadrant od firmy Gartner,“ vyhlásil Thomas Noren, viceprezident a riaditeľ divízie rádiových produktov Ericssonu. „Ericsson sa svojim zákazníkom snaží dodávať vysoko výkonné siete a svoje investície do výskumu a vývoja zameriava tak, aby týmto zákazníkom zabezpečil najlepšie využitie ich obmedzeného spektra."

Do dnešného dňa si sedem z desiatich mobilných operátorov s najväčšími príjmami (za rok 2010) zvolilo dodávateľa technológie LTE pre svoje siete. Ericsson podpísal komerčné zmluvy so šiestimi zo siedmich týchto mobilných operátorov.

Ericsson je hlavným aktérom pri presadzovaní otvorených štandardov a má najväčší vplyv na podobu doposiaľ uverejnených špecifikácii technológie LTE. Spoločnosť Ericsson očakáva, že si udrží 25% podiel medzi všetkými kľúčovými patentmi k technológii LTE a stane sa tak najväčším vlastníkom patentov v tomto odvetví. Ericsson je vodcom v oblasti manažovaných služieb, zabezpečuje správu sietí s viac než 900 miliónmi užívateľov a poskytuje podporu sieťam s viac než 2,5 miliardami užívateľov.

Okrem zaradenia do správy Magic Quadrant zameranej na infraštruktúru sietí LTE bol Ericsson taktiež zaradený do kvadrantu „Lídri“ podobných správ firmy Gartner zameraných na architektúru typu Softswitch a FTTH.*

O správe Magic Quadrant

Gartner nepodporuje žiadneho predajcu, produkt alebo službu zobrazenú v schéme Magic Quadrant a neradí užívateľom technológii, aby si vyberali len predajcov zaradených do kvadrantu firiem „Lídri“. Magic Quadrant je myslený výhradne ako výskumný nástroj a nie je myslený ako priame vodítko pre jednania. Gartner odmieta všetky záruky za použitie tohto výskumu, priame alebo predpokladané, vrátane záruky predajnosti alebo vhodnosti pre konkrétny účel.

Ericsson je taktiež zahrnutý do nižšie uvedených správ Magic Quadrant, ktoré boli nedávno vypracované:

Gartner: „Správa Magic Quadrant zameraná na infraštruktúru sietí LTE“, autori Sylvain Fabre, Frank Marsala, Jessica Ekholm, Akshay K. Sharma, Joy Yang, Akiyoshi Ishiwata, Deborah Kish a Tina Tian; 12. 7. 2012

*Gartner: „Správa Magic Quadrant zameraná na optické siete do domácností (Fiber-to-the-Home),“ autor Ian Keene; 5. 12. 2012

LTE Media Kit: www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/lte

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je popredným medzinárodným dodávateľom telekomunikačných technológií a služieb. Prostredníctvom riešení fungujúcich v reálnom čase vytvárame prepojenú spoločnosť, ktorá nám všetkým umožňuje študovať, pracovať a slobodnejšie žiť v trvalo udržateľných spoločnostiach po celom svete.

Našu ponuku tvoria služby, software a infraštruktúra informačných a komunikačných technológií určených telekomunikačným operátorom a iným odvetviam. V súčasnosti sa v sieťach od Ericssonu uskutočňuje viac než 40% celosvetovej mobilnej komunikácie a naša spoločnosť zabezpečuje servis sieti zákazníkov s viac než 2 miliardami užívateľov.

Pôsobíme v 180 krajinách a zamestnávame viac než 100 000 pracovníkov. Ericsson bol založený v roku 1876 a sídli v Štokholme vo Švédsku. V roku 2011 boli tržby našej spoločnosti 226,9 miliárd švédskych korún (35 miliárd amerických dolárov). Ericsson je zapísaný na štokholmskej burze NASDAQ OMX a newyorskej burze NASDAQ.