7.8.2012 08:41 | Bleskovky MobilMania.sk

V iOS 6 bude chýbať aplikácia YouTube, pribudnú 3D mapy miest (doplnené)

Štvrtá beta verzia operačného systému iOS 6, ktorú Apple sprístupnil vývojárom v pondelok večer, je ochudobnená o predinštalovanú aplikáciu YouTube. Aplikácia sa neobjaví ani vo finálnej verzii iOS 6 a dôvodom je vypršanie licencie od Google, informuje The Verge.

„Naša licencia zahŕňajúca aplikáciu YouTube v iOS vypršala. Zákazníci môžu využívať mobilnú verziu YouTube v prehliadači Safari,“ uvádza Apple. „Google ale pracuje na YouTube aplikácií, ktorá sa objaví v App Store,“ dodáva.

Podľa Engadget sa uvedená zmena dotkne len používateľov iOS 6. Staršie verzie iOS budú YouTube aplikáciou disponovať aj naďalej. Nie je ale jasné, či bude nová aplikácia priamo už od Google podporovať výlučne len iOS 6 alebo ju bude možné nainštalovať aj na starší systém.

TIP: iOS 6: Zaujímavé funkcie, o ktorých sa nehovorí

Doplnené o 18:10 : iOS 6 beta 4 ďalej opravuje chyby a vylepšuje stabilitu samotného systému. Okrem toho Apple pridal 3D mapy pre ďalšie mestá v USA, Kanade a Európe. Ide napríklad o Boston, Atlantu, Toronto, Paríž či Birmingham. Vylepšené však boli aj samotné mapy, či už satelitné zobrazenie alebo štandardné. Pridané boli napríklad aj šípky, vyznačujúce jednosmerky.

Aplikácia Passbook má po novom tlačidlo odkazujúce na App Store. To môže naznačovať novú sekciu, v ktorej budú aplikácie využívajúce práve túto aplikáciu.