8.8.2012 08:15 | Bleskovky MobilMania.sk

Vývojári aplikácií pre Windows Phone dostali nové centrum

fotogaléria

Microsoft spustil novú stránku určenú pre vývojárov aplikácií pre mobilnú platform Windows Phone. Windows Phone Dev Center nahradil portál App Hub a zaujať má okrem iného modernejším vzhľadom a prehľadnosťou, informoval softvérový gigant na oficiálnom blogu.

Dôležitou novinkou je možnosť využívať platobný systém PayPal . Či už pri platbách za prevádzkovanie účtu v rámci obchodu s aplikáciami alebo predaji aplikácií. S financiami súvisí aj možnosť nastaviť odlišné ceny pre rôzne trhy. Ohlásená bola tiež podpora platenia z prostredia aplikácie (in-app purchasing), čo je novinka ohláseného Windows Phone 8 . Za zmienku stojí aj zvýšenie limitu pre počet používateľov testujúcich beta verziu aplikácie na tisícky. 

fotogaléria

Záujem vzbudzuje oddelené zobrazenie používateľských komentárov a hodnotení pre jednotlivé trhy. Vývojár tak ľahko zistí, v ktorom regióne má jeho produkt úspech a kde sa mu darí menej. Na základe toho môže neskôr upraviť svoju marketingovú stratégiu.

Vyzdvihnúť je potrebné aj analytické nástroje pre zistenie počtu stiahnutí jednotlivých typov aplikácií, medzi ktorými nájdeme bezplatné, skúšobné, testovacie a spoplatnené aplikácie. Pri spoplatnených je štatistika rozdelená na aplikácie bez a po skúšobnej dobe. Správa My Money poskytne finančný záznam s pohľadom na jeden mesiac. Pribudnúť do nej neskôr majú kurzové informácie.

Prepracovaný bol proces registrácie a úprav profilu vývojára. Došlo tiež k prepojeniu so službou Microsoft Advertising pubCenter . Vytvorenie účtu a reklamných elementov sa tak bude dať realizovať priamo z prostredia Dev Center. Pribudlo tlačidlo pre sprístupnenie aplikácie na všetkých trhoch s výnimkou krajín, pre ktoré platia dodatočné podmienky.

Portál je zároveň lepšie previazaný s MSDN (Microsoft Developer Network Platforms). Na jednom mieste sa nachádzajú informačné zdroje, tipy či prístup ku komunite vývojárov.