13.8.2012 16:33 | Bleskovky MobilMania.sk

Ceny iPhonu 4S klesajú, nový model je už za rohom

Predstavenie nového iPhonu je už za rohom. Napovedajú tomu zľavy u amerických operátorov a obchodných reťazcov na model 4S či ďalšie uniknuté komponenty, vrátané batérie.

Zľavy na iPhone 4S ponúka od minulého týždňa napríklad operátor Sprint, ktorý zlacnil každý model iPhonu 4S o 50 dolárov. Podobne je na tom aj obchodný reťazec BestBuy, ktorý iPhone zlacnel ešte koncom júla.

Samotné zníženie cien iPhonov je pomerne zriedkavé, no vo všeobecnosti naznačuje príchod nového iPhonu. Postupne sa tiež objavujú aj ďalšie komponenty, ktoré majú patriť práve iPhonu 5. 9to5Mac napríklad zverejnil fotografie údajnej batérie nového iPhonu.

Tá by mala mať kapacitu 1440 mAh. iPhone 4S disponuje batériou s kapacitou 1430 mAh, iPhone 4 1420 mAh. Batéria bola podľa údajov na jej obale vyrobená v júni 2012, čo by zodpovedalo predošlým informáciám, ktoré naznačujú príchod nového iPhonu už začiatkom septembra.

Nový iPhone by mal ponúknuť štvorpalcový displej, štvorjadrový procesor Apple A6, väčšiu kapacitu pamäte RAM, podporu pre nano SIM karty, nový, menší a zrejme aj magnetický dock konektor a podporu LTE.